Θανάσης Κυριαζής: Νέα απεργία πείνας στις φυλακές Ιωαννίνων – Καταγγέλλει απόπειρα ανθρωποκτονίας

Θανάσης Κυριαζής: Νέα απεργία πείνας στις φυλακές Ιωαννίνων – Καταγγέλλει απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σε νέα απεργία πείνας κατέρχεται ο κρατούμενος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων Θανάσης Κυριαζής, καταγγέλλοντας απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του υπάρχουν σαφείς μεθοδεύσεις και αθέμιτες πρακτικές που έχουν σκοπό τη φυσική και ουσιαστική εξόντωσή του ενώ καταγγέλλει ότι είναι δέκτης αβάσιμων και ανυπόστατων πειθαρχικών κυρώσεων ώστε να του αφαιρεθεί το δικαίωμα της άδειας.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προσέλθει στο Σ.Κ. Ιωαννίνων κρατούμενοι με σκληρά ποινικό παρελθόν, με πολυετείς καθείρξεις και έχει δημιουργηθεί ένταση στο παρόν Κατάστημα μεταξύ κρατουμένων καθώς «γίνονται συχνά επεισόδια και φασαρίες από την πλευρά των ποινικών με συχνούς ξυλοδαρμούς σε βάρος υποδίκων κρατουμένων αλλά και ισοβιτών».

Αιτία της απεργίας πείνας είναι, όπως λέει ο ίδιος, είναι «η κωλυσιεργία του συστήματος και των κρατικών μηχανισμών που παρευρίσκονται στο χώρο των φυλακών στο Κατάστημα Ιωαννίνων καθώς εδώ και δέκα ημέρες δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την απόδοση ευθυνών στους άμεσα εμπλεκόμενους».

Ο Αθ. Κυριαζής στην επιστολή του κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη».

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελία Πάτρας: Προανακριτική για βάρβαρη κακομεταχείριση μεταναστών σε ελληνικά πλοία – Η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter