Εισαγγελία Πάτρας: Προανακριτική για βάρβαρη κακομεταχείριση μεταναστών σε ελληνικά πλοία – Η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ

Εισαγγελία Πάτρας: Προανακριτική για βάρβαρη κακομεταχείριση μεταναστών σε ελληνικά πλοία – Η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ

Με παραγγελία της εισαγγελίας Πάτρας κλήθηκε ως μάρτυρας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφορικά με  την καταγγελία για  βάναυση μεταχείριση μεταναστών σε ελληνικά πλοία που είναι δρομολογημένα στην γραμμή Πάτρας – Ηγουμενίτσας – Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ αφορά τα πλοία «Superfast I», «Superfast II», «Asterion II», τα οποία είναι δρομολογημένα στην γραμμή Ιταλία – Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παράνομη επαναπροώθηση προσφύγων – μεταναστών ανάμεσα τους γυναίκες και ανήλικα παιδιά με άθλιες συνθήκες κράτησης.

Μάλιστα, η δημοσιογραφική ομάδα Lighthouse Reports αποκαλύπτει πλήθος ντοκουμέντων και αποκαλυπτικών στοιχείων ότι οι επαναπροωθημένοι κρατούνται σε αυτοσχέδια κελιά, μέσα σε containers και μέσα σε αμπάρια.

Πρόκειται για καταφανή – ακραία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θύματα αυτής της κακουργηματικής πολιτικής είναι πρόσφυγες, μετανάστες από Συρία – Ιράκ και Αφγανιστάν, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι εκατοντάδες αυτοί που έχουν υποστεί αυτή την κακομεταχείριση, με τεράστιες ευθύνες να βαραίνουν την Κυβέρνηση,  την ΥΕΝ- και των Λιμενικών Υπηρεσιών και των Ναυτιλιακών εταιριών

Ειδικότερα τα κρούσματα αυτά που στοιχειοθετούνται με πλήθος φωτογραφικού και βιντεοσκοπημένου υλικού εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Ναυτεργατικό κόσμο (έστω και εάν αυτά είναι μεμονωμένα) της χώρας μας ο οποίος έχει διαχρονικά αποδείξει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό του σε κάθε άνθρωπο που η ζωή του είναι σε κίνδυνο στην θάλασσα

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει στην καταγγελία της ότι« Διευκρινίζουμε ότι σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών αφορούν τα στοιχεία πολύμηνης, διασυνοριακής έρευνας που πραγματοποίησε ομάδα του Solomon, υπό τον συντονισμό του Lighthouse Report σε συνεργασία με την γερμανική τηλεόραση (Ard Monitor), την ελβετική δημόσια τηλεόραση (SRF), το διεθνές πρακτορείο Al Jazeera και την ιταλική εφημερίδα Domani.»

Τον λόγο πλέον έχουν οι δικαστικές αρχές οι οποίες οφείλουν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και να επιβάλλουν τις πιο αυστηρές κυρώσεις και ποινές σε όσους έχουν αναμειχθεί στη βαναυσότητα κατά προσφύγων και μεταναστών, καταλήγει η ΠΕΝΕΝ.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που φέρνει στο προσκήνιο φαινόμενα και κρούσματα ρατσιστικής μεταχείρισης απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Ο λόγος γίνεται για πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζονται σε ιταλικά λιμάνια χωρίς τα προβλεπόμενα χαρτιά και στέλνονται παράτυπα πίσω στην Ελλάδα και είναι υπό κράτηση στα πλοία της γραμμής.

Για την επαίσχυντη αυτή κατάσταση είναι τεράστιες και βαρύτατες οι ευθύνες Κυβέρνησης – ΥΕΝ- Λιμενικών Υπηρεσιών και των Ναυτιλιακών εταιριών.

Ειδικότερα τα κρούσματα αυτά που στοιχειοθετούνται με πλήθος φωτογραφικού και βιντεοσκοπημένου υλικού εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Ναυτεργατικό κόσμο (έστω και εάν αυτά είναι μεμονωμένα) της χώρας μας ο οποίος έχει διαχρονικά αποδείξει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό του σε κάθε άνθρωπο που η ζωή του είναι σε κίνδυνο στην θάλασσα.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε την μαρτυρική κατάθεση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ.

Διευκρινίζουμε ότι σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών αφορούν τα στοιχεία πολύμηνης, διασυνοριακής έρευνας που πραγματοποίησε ομάδα του Solomon, υπό τον συντονισμό του Lighthouse Report σε συνεργασία με την γερμανική τηλεόραση (Ard Monitor), την ελβετική δημόσια τηλεόραση (SRF), το διεθνές πρακτορείο Al Jazeera και την ιταλική εφημερίδα Domani.

Τα πλοία που αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκονται στην κακομεταχείριση των μεταναστών στο πλαίσιο των επαναπροωθήσεων είναι το «SUPERFAST Ι», το «SUPERFAST ΙI» και το «ASTERION II».

Στην συνέχεια επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό στο οποίο στηρίχθηκε η σχετική μας καταγγελία.

Τον λόγο πλέον έχουν οι δικαστικές αρχές οι οποίες οφείλουν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και να επιβάλλουν τις πιο αυστηρές κυρώσεις και ποινές σε όσους έχουν αναμειχθεί στη βαναυσότητα κατά προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε επίσης: O Άδωνης Γεωργιάδης… νομιμοποιεί το «φακελάκι» στους γιατρούς και το φορολογεί! (Audio)

Ατζέντα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό την πίεση αγροτών και φοιτητών

FT: «Κερκόπορτα» της Τουρκίας για το ρωσικό πετρέλαιο – Πώς περνάει στην Ευρώπη

Ρεσιτάλ αλαζονείας Παύλου Μαρινάκη με απειλές ενάντια σε αγρότες και φοιτητές (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter