Θάνατοι παιδιών Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τους ιατροδικαστές

Θάνατοι παιδιών Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τους ιατροδικαστές

Εξελίξεις για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών των ιατροδικαστών που ενεπλάκησαν αρχικά στους θανάτους της Ίριδας κ της Μαλένας, θεωρείται βέβαιο ότι έχουν δρομολογηθεί σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης .

Εντολή για πειθαρχική έρευνα αναμένεται να δώσει προσεχώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ο έλεγχος θα αφορά τους δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις στις μικρές Μαλένα και Ίριδα. Εξετάζοντας ιατρικές εκθέσεις που έχουν στόχος του υπουργείου είναι να ελεχθεί – έστω και τώρα – η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο πρώτων ιατροδικαστών, Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσόλια.

Η έρευνα που θα παραγγείλει το υπουργείο αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να διενεργηθεί από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσία Αθηνών, Νίκο Καρακούκη που μαζί με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογρηά μελετώντας το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δεν έχασαν τη ζωή από παθολογικά αίτια και πως πιθανότατα ο θάνατος προήλθε ασφυκτικά.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί – κατά πάσα πιθανότητα – από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Διαβάστε επίσης:

Μάνος Δασκαλάκης: «Συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»

Πάτρα: Από την πίσω πόρτα και με αποδοκιμασίες στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου – Η τελευταία φωτογραφία της Μαλένας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter