«Θαύμα»: Δήθεν… παροπλισμένο ελικόπτερο επιχειρούσε τελικά στο Πήλιο – Ηχηρή διάψευση του ΓΕΣ μέσω… ΣΚΑΪ (Video)

«Θαύμα»: Δήθεν… παροπλισμένο ελικόπτερο επιχειρούσε τελικά στο Πήλιο – Ηχηρή διάψευση του ΓΕΣ μέσω… ΣΚΑΪ (Video)

«Χαστούκι» στα όσα υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ για τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο που αποκάλυψε το Documento, αποτελεί ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που αποδεικνύει με βίντεο ότι τα δήθεν παροπλισμένα και ανενεργά ελικόπτερα Χιούι επιχειρούσαν στη Ζαγορά Πηλίου.


Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο Χιούι με αριθμό ΕΣ 689 που φαίνεται στο βίντεο που αποκάλυψε το Documento, καθώς και σε φωτογραφία να είναι βυθισμένο στο νερό μέχρι και τη μισή άτρακτο, συμμετείχε χθες όπως αποδεικνύεται από ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, σε επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων στους κατοίκους της Ζαγοράς Πηλίου.

 

 

Το βίντεο διαψεύδει ευθέως τους ισχυρισμούς του ΓΕΣ που σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου για να αντικρούσει το ρεπορτάζ του Documento, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα ήταν παροπλισμένα και ανενεργά λόγω παλαιότητας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΓΕΣ ανέφερε:

«Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Το Documento με νέο δημοσίευμα απάντησε αποδεικνύοντας ότι στις λάσπες είχαν βρεθεί ακόμη και ελικόπτερα Απάτσι, ενώ σε ρεπορτάζ του δημοσίευσε και εικόνες που έδειχναν τα ίδια ελικόπτερα που βρίσκονταν στη λάσπη να έχουν λάβει μέρος σε ασκήσεις μόλις το 2020 αλλά και το 2022, διαψεύδοντας έτσι τις δικαιολογίες του ΓΕΣ.

Πρόκειται για την πιο ηχηρή διάψευση της ανακοίνωσης του ΓΕΣ, που λίγες μόλις ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι τα ελικόπτερα αυτά ήταν πλήρως ανενεργά λόγω… γηραιότητας και ήταν παροπλισμένα «από ετών».

Το ΓΕΣ, που το Σάββατο έβγαζε τις ανακοινώσεις δύο-δύο για να απαντήσει στα διαδοχικά ρεπορτάζ του Documento, οφείλει να δώσει άλλη μία απάντηση. Έλεγε ψέματα στην αρχική ανακοίνωση ότι τα βουλιαγμένα Χιούι ήταν παροπλισμένα; Πώς το «γερασμένο», «παλιό» και «ανενεργό» ελικόπτερο έκανε επιχειρήσεις στη Ζαγορά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023;

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter