Αντιστράτηγος αποκαλύπτει τα ψέματα του ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ: Τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα (Video)

Αντιστράτηγος αποκαλύπτει τα ψέματα του ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ: Τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα (Video)

Αποδομεί το αφήγημα του ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Λ.Τζουμης για τα δήθεν… «παροπλισμένα ελικόπτερα» που παρέμειναν καθηλωμένα στην πλημμυρισμένη βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Βόλου, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπως αποκάλυψε το Documento.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέδειξε μεταξύ άλλων τις ευθύνες του τακτικού διοικητή, ο οποίος θα μπορούσε να έχει απομακρύνει νωρίτερα τα στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παροπλισμένα, καθώς μετά σηκώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του Documento, για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, τα οποία μάλιστα συμμετείχαν σε ασκήσεις το 2020 και το 2022. «Αυτά τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα και μετακινήθηκαν αργότερα, και γι’αυτό ο τοπικός διοικητής θα έπρεπε να τα διώξει νωρίτερα» ανέφερε.

«Προληπτικά θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί όχι μόνο τα ελικόπτερα, θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός και να έχουν προσανατολιστεί και δυνάμεις στην περιοχή, από περιοχές που δεν είχαν πληγεί. Θα έπρεπε να είναι εκεί. Ο στρατός ενεργοποιήθηκε μετά από μια ημέρα» ανέφερε ο αντιστράτηγος.

Σε ερώτηση για το εάν ο στρατός έχει ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες ανέφερε ότι υπάρχει μοντέλο διαχείρισης πρόβλεψης το οποίο μάλιστα έδειχνε ότι θα η κακοκαιρία Daniel, θα είναι χειρότερη από τον Ιανό, άρα θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη. «Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη δεν πήγαμε καλά» σημείωσε σκωπτικά.

Δείτε το βίντεο: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter