Εκκενώνεται η πλημμυρισμένη βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο

Εκκενώνεται η πλημμυρισμένη βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του Documento εκκένωση του πλημμυρισμένου στρατοπέδου στο Στεφανοβίκειο Βόλου, λίγες μόνο ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΣ ότι όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όσα από τα ελικόπτερα γλύτωσαν από την πλημμύρα και παραμένουν λειτουργικά μεταβαίνουν αυτόνομα στη βάση της Νέας Αγχιάλου, ενώ άλλα που πιθανώς να έχουν υποστεί βλάβες μεταφέρονται στη Νέα Αγχίαλο οδικώς. Η μεταφορά αφορά περίπου 40 ελικόπτερα συνολικά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το πρωί η στάθμη του νερού στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου αυξανόταν συνεχώς λόγω της ροής από τον Πηνειό.

Μόνο ως σκανδαλώδες μπορεί, δε, να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι αν η μεταφορά προς τη Νέα Αγχίαλο γινόταν από την Πέμπτη, τότε τα ελικόπτερα αυτά θα μπορούσαν ίσως να είχαν λάβει μέρος στην διαδικασία έρευνας και διάσωσης καθώς θα βρίσκονταν σε ασφαλέστερη βάση.

Αφού δηλαδή ακύρωσαν de facto την συμμετοχή των ελικοπτέρων στην έρευνα και διάσωση και με δεδομένο το γεγονός ότι τέθηκε σε κίνδυνο κρίσιμο αμυντικό υλικό της χώρας, οι αρμόδιοι κάνουν σήμερα αυτό που θα έπρεπε προφανώς να έχει γίνει ήδη από την Πέμπτη.

Η σοβαρή εξέλιξη της εκκένωσης έρχεται μετά τις δύο διαδοχικές σημερινές ανακοινώσεις του ΓΕΣ, που σε μια προσπάθεια να αντικρούσει το ρεπορτάζ του Documentο, προχώρησε σε σοβαρές αντιφάσεις.

Συγκεκριμένα το ΓΕΣ με την πρωινή του ανακοίνωση επιχείρησε να παρουσιάσει την εικόνα ότι τα ελικόπτερα που καταγράφηκαν στην πλημμυρισμένη πίστα ήταν ανενεργά και παροπλισμένα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι φωτογραφίες και το video που αποκαλύπτει το Documento αφορούν ελικόπτερα «ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών)» που έχουν «αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών».

Ωστόσο, το Documento προχώρησε στη δημοσίευση νέων φωτογραφιών, στις οποίες φαινόταν ακόμη και ελικόπτερο Απάτσι να βρίσκεται στην πλημμυρισμένη ζώνη.

Τα δήθεν «παροπλισμένα» ελικόπτερα συμμετείχαν σε ασκήσεις το 2020 και το 2022 – Διαψεύδεται το ΓΕΣ (εικόνες)

Έτσι, το ΓΕΣ αναγκάστηκε σε νέα ανακοίνωση, την οποία μάλιστα συνόδευσε με φωτογραφίες ελικοπτέρων σε στεγνό έδαφος. Στη δεύτερη αυτή ανακοίνωση το ΓΕΣ δεν υποστηρίζει πλέον ότι τα ελικόπτερα ήταν παροπλισμένα, αντιλαμβανόμενο προφανώς ότι δε θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο και για το Απάτσι και περιορίζεται στο να αναφέρει πως οι εικόνες έχουν ληφθεί κατά τη μεταφορά ελικοπτέρων προς το στεγνό τμήμα της πίστας του αεροδρομίου.

Οι γελοίοι με το…σεσουάρ. Τώρα τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα, είχαν βυθιστεί, αλλά στέγνωσαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter