Θέλει ο κ. Ξανθός αύξηση στην τιμή των φαρμάκων;

Θέλει ο κ. Ξανθός αύξηση στην τιμή των φαρμάκων;

Η… περιφραστική απάντηση Ξανθού για την αύξηση στην τιμή των φαρμάκων

Προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η δήλωση του Ανδρέα Ξανθού στο Kontra το βράδυ της Τρίτης, μέσω της οποίας απέδωσε την έλλειψη φαρμάκων εν μέρει στις χαμηλές τιμές τους και μάλιστα, λέγοντας αυτές πως είχαν προκύψει από την εμμονή της τρόικας να κάνει συνεχείς ανατιμολογήσεις.

Δείτε επίσης: «Ρεσιτάλ» δικαιολογιών και θράσους από Πλεύρη για τα άδεια ράφια στα φαρμακεία

Η διατύπωση αυτή έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις γιατί πιθανότατα δεν εκφράζει την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις άλλων στελεχών. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Ξανθός επιλέγει να διατυπώσει τις δικές του θέσεις…

Συγκεκριμένα, ερωτήματα προκάλεσε η διατύπωση που επέλεξε όταν εκλήθη να σχολιάσει την ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή των φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση της Νατάσας Γιάμαλη, είπε επί λέξει για ενδεχόμενη αύξηση τιμών στα φάρμακα: «Αυτό δεν το είπε η κυρία Γκάγκα. Είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων των δέκα προτάσεων και δέκα κατευθύνσεων που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι απολύτως προφανές ότι κινείται σε μία τέτοια γραμμή η κυβέρνηση. Το θέμα είναι τι έκτασης, σε ποιο φάσμα και σε ποιο αριθμό φαρμάκων θα αφορά αυτή η αναπροσαρμογή των τιμών. Έχουμε όντως, θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό, μέσα από ένα συνεχές ντάμπινγκ τιμών που έγινε τα χρόνια του μνημονίου και από την εμμονή της τρόικας για συνεχείς ανατιμολογήσεις, έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται. Εμείς είχαμε κάνει μία σημαντική παρέμβαση την προηγούμενη περίοδο, καθιερώσαμε την ετήσια και όχι την εξαμηνιαία τιμολόγηση προσπαθώντας να περιορίσουμε αυτό το ντάμπινγκ τιμών που οδηγούσε φάρμακα εκτός αγοράς. Χρειαζόμαστε ένα πιο βιώσιμο πλαίσιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter