«Ρεσιτάλ» δικαιολογιών και θράσους από Πλεύρη για τα άδεια ράφια στα φαρμακεία

«Ρεσιτάλ» δικαιολογιών και θράσους από Πλεύρη για τα άδεια ράφια στα φαρμακεία

Όλοι ευθύνονται για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων εκτός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά τον Θάνο Πλεύρη. Ο υπουργός Υγείας απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ μη διστάζοντας να φανερώσει τις προθέσεις του για μετακύλιση ευθυνών σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε ένα «παγκόσμιο πρόβλημα», τονίζοντας ότι υπάρχει… «επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για… μικροπολιτική.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα – ασπιρίνες για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων – Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

«Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οφείλεται στη χαμηλή παραγωγή και έλλειψη πρώτων υλών, που η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό γιατί έχει εγχώρια παραγωγή, όπως αποδέχεται το σύνολο της ελληνικής και πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας. Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες χώρες η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και οι όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται μόνο στα ιδιωτικά φαρμακεία», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, σε μία προσπάθεια ωραιοποίησης της πραγματικότητας.

«Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει μικροκομματικά ακόμη και από ένα πρόβλημα που μαστίζει τις μεγαλύτερες χώρες με τα πιο ακριβά φάρμακα όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία και το σύνολο των χωρών της ΕΕ καταδεικνύει ότι δεν μπορεί να καταλάβει την παγκόσμια διάσταση του θέματος και θεωρεί το πρόβλημα εθνικό και πρόβλημα αποκλειστικά παράλληλων εξαγωγών τη στιγμή που η έλλειψη στην παρούσα φάση αφορά πρωτίστως φάρμακα και δραστικές που δεν εξάγονται, όπως πχ η παρακεταμόλη», συνεχίζει ο υπουργός Υγείας, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας δεν είχε διστάσει να στραφεί ακόμη και κατά όσων «στοκάρουν» φάρμακα: «Γιατρούς δεν κατηγόρησα, αυτό που είπα είναι ότι πολλές φορές κάποιοι γονείς αγοράζουν σωρηδόν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι γιατροί. Στα δε συνταγογραφούμενα υπάρχει μία τάση να κρατάνε αντιβιώσεις παραπάνω. Για να στοκάρουν οι γονείς που παίρνουν. Επιτείνει το πρόβλημα», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν είχαμε ούτε αντιπυρετικό», λέει φαρμακοποιός – Για τον Πλεύρη φταίνε και… οι γονείς που «στοκάρουν» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter