Θεοδωρικάκος: Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη

Θεοδωρικάκος: Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη

Στον Άρειο Πάγο μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον απόηχο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του Documento για την επιχείρηση συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών που εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του.

Δείτε επίσης: Ο ρόλος του υπεύθυνου ασφαλείας του Θεοδωρικάκου και η επίσκεψη στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ (Video)

Εξερχόμενος τόνισε ότι: «Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντα αξιωματικού για την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου… Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου.

Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τους ελέγχους στην παρέα των τεσσάρων νεαρών πριν από δεκαπέντε μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός κατέθεσαν – και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα – πως ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφίας.

Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Αυτός όμως στην κατάθεσή του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν με αναφέρει. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς αυτούς που οργάνωσαν αυτή την ιστορία. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους. Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένεια μας κανένας δε θα παίξει».

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι μήνυση θα καταθέσει και ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 χιλιάδες ευρώ εκ μέρους του υπουργού.

«Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. Υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως το Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών. Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι δέχεται απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Η κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2023 στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας συνοδεία του γνωστού δικηγόρου Γιάγκου Λαμπίρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter