Θεοχάρης: Προετοιμαστείτε για αυξήσεις στα καύσιμα! – Καμιά έκτακτη ενίσχυση ενόψει Πάσχα (Video)

Θεοχάρης: Προετοιμαστείτε για αυξήσεις στα καύσιμα! – Καμιά έκτακτη ενίσχυση ενόψει Πάσχα (Video)

«Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αγορές θα αντιδράσουν σπασμωδικά. Τώρα τις πρώτες ημέρες θα δούμε αυξήσεις, όσο τουλάχιστον υπάρχει ανησυχία και αμφιβολία για την εξέλιξη της κατάστασης».

Αυτό έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Mega  με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης – Πετρέλαιο: Οι 3 λόγοι που θα κρίνουν εάν σπάσει το φράγμα των 100 δολ. μετά την ιρανική επίθεση

Προσπάθησε παράλληλα να φανεί και … καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι αναλύσεις είναι καθησυχαστικές και είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τρόπο εξέλιξης των πραγμάτων, αυτό να επιβεβαιωθεί και να εξελιχθεί προς την κατεύθυνση της μη κλιμάκωσης ή ακόμα καλύτερα και της αποκλιμάκωσης».

Για να… προειδοποιήσει τους επίδοξους κερδοσκόπους ότι το υπουργείο απο την πλευρά του δεν θα δεχθεί… « αναιτιολόγητες αυξήσεις, σε αποθέματα καυσίμων που έχουν ήδη τιμολογηθεί και φορολογηθεί».

Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια, με την τιμή της αμόλυβδης να έχει ήδη σκαρφαλώσει κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο πριν την ιρανική επίθεση, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά κάθε συζήτηση για μείωση έστω του ειδικού φόρου καυσίμων που σχεδόν διπλασιάζει την τιμή στην αντλία με μεγάλους χαμένους τα νοικοκυριά.

Το μόνο που θα κάνει η κυβέρνηση και το ΥΠΟΙΚ είναι οι γνωστοί “έλεγχοι” που ασφαλώς δεν έχουν καμία επίδραση τελικά στην τσέπη του καταναλωτή.

Όσον αφορά το ζήτημα χορήγησης κάποιου έκτακτου επιδόματος ενόψει Πάσχα, είπε αόριστα ότι «είμαστε κοντά στον πολίτη, όταν υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες το επιτρέπουν και το έχουμε αποδείξει την τελευταία πενταετία» για να ξεκαθαρίσει όμως ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση να δοθεί κάποια ενίσχυση».

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter