Θεσσαλία: Νέα πληρωμή της πρώτης αρωγής σε πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

Θεσσαλία: Νέα πληρωμή της πρώτης αρωγής σε πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

Με αργούς ρυθμούς προχωρά στην Θεσσαλία η υλοποίηση του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής προς τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 και αφορά, κυρίως, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Χθες, καταβλήθηκε νέα πληρωμή του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής – η επιπλέον επιχορήγηση ως και 10.000 ευρώ – προς 480 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες συνολικού ύψους 2.435.000 ευρώ. Πρόκειται, ειδικότερα, για αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και δη των Περιφερειακών Ενοτήτων της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Καρδίτσας, σε συνέχεια των διασταυρωθέντων στοιχείων που λαμβάνει η γενική γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Τρίτη 2 Απριλίου, λόγω της αργίας του τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης – Β. Κόκκαλης: Απειλούν αγρότες της Θεσσαλίας αντί να δώσουν παράταση στις πληρωμές ΕΛΓΑ

Σύμφωνα με  το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 15,18 εκατ. ευρώ προς 2.765 αιτούντες, ενώ η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για 6.546 αιτούντες, καθώς οι υπόλοιποι είτε έχουν λάβει την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής, είτε προκύπτει – από τα στοιχεία των επιτροπών και των κλιμακίων κρατικής αρωγής της περιφέρειας – πως δεν εντάσσονται στην περίμετρο των δικαιούχων για επιπλέον ποσά.

Οι καταβολές θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, ακολουθώντας τη ροή των στοιχείων από την περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία και έχει ενισχυθεί. Παράλληλα, προχωρά και η χορήγηση της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που μπορεί να φθάσει έως και τις 200.000 ευρώ ανά αγρότη ή κτηνοτρόφο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter