Θεσσαλονίκη: Άγριες αποδοκιμασίες κατά Φλωρίδη – Βαρτζόπουλου για τα απογευματινά χειρουργεία – «Υγεία, Παιδεία δεν είναι εμπορεύματα» (Videos)

Θεσσαλονίκη: Άγριες αποδοκιμασίες κατά Φλωρίδη – Βαρτζόπουλου για τα απογευματινά χειρουργεία – «Υγεία, Παιδεία δεν είναι εμπορεύματα» (Videos)

Με πανό και συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας «υποδέχτηκαν» οι υγειονομικοί, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και το υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο σε εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς.

«Υγεία, Παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό» φώναζαν μεταξύ άλλων οι υγειονομικοί.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οι υγειονομικοί που συμμετείχαν νωρίτερα στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο εν λόγω νοσοκομείο, ανάρτησαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στη υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Κατήγγειλαν την υποβαθμισμένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με ευθύνη της κυβέρνησης συνδέεται με τα περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών, ζήτημα που αφορούσε η σημερινή εκδήλωση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Στην παρέμβαση των υγειονομικών προσπάθησε να απαντήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τέλος, για εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νοσοκομεία κάνει λόγο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που υπάρχουν πολλές κενές χειρουργικές κλίνες, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού προχωράει στην εφαρμογή του μέτρου τον απογευματινών χειρουργείων, αναγκάζοντας τον κόσμο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Νωρίτερα, γιατροί και νοσηλευτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν τέσσερις επεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης αποκαλύπτει το οσκαρικό ταλέντο του για να καλύψει το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Τέμπη: Νέα μήνυση συγγενών – Να διωχθούν για ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο Μητσοτάκης, Καραμανλής και άλλοι 15

Τέμπη: Καρέ καρέ το «μπάζωμα» του εγκλήματος

Πόρισμα Εξεταστικής Τεμπών: «Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή» εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή και ζητά άρση ασυλίας

Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αδίστακτος Πινόκιο

Έγκλημα Τέμπη: Βαγόνι – φάντασμα στο μοιραίο τρένο

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter