Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 44χρονο Νορβηγό

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 44χρονο Νορβηγό

Για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, κατηγορείται ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πέμπτης.  Ο ίδιος, σύμφωνα με το thesstoday.gr, παραπέμφθηκε στον 4ο τακτικό ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Νωρίτερα, πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, φορώντας αλεξίσφαιρό γιλέκο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Το προφίλ του δράστη

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο 44χρονος φέρεται να είπε προς τους δύο άνδρες τη φράση «στην Ελλάδα είστε μπ… Και ο καθένας μπορεί να μαχαιρώσει όποιον θέλει», με τον αστυνομικό και τον κουμπάρο του να του απαντούν ότι δεν είναι έτσι.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί το έκανε, ανέφερε πως «δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Είμαι σοκαρισμένος. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έχω προβλήματα ψυχικής φύσης» ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά του ότι παίρνει κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος ως άτομο που πάσχει από βαριές ψυχικές νόσους αλλά χωρίς να έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο μέχρι στιγμής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter