Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Το προφίλ του δράστη

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Το προφίλ του δράστη

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός, που κρατείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 04:30 τα ξημερώματα, σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, δίπλα από αστυνομικό τμήμα. Εκεί, βρισκόταν ένας 44χρονος με καταγωγή από τη Νορβηγία, ο οποίος διαπληκτίστηκε με την παρέα του 32χρονου αστυνομικού, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το μαχαίρι τύπου «push dagger»

Ενα μαχαίρι που κρύβεται εύκολα καθώς είναι μικρό με λαβή σε σχήμα «Τ» είναι το όπλο του εγκλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πέμπτης, με θύμα έναν 32χρονο αστυνομικό και θύτη έναν 44χρονο Νορβηγό.

Η αστυνομία ερευνά το παρελθόν του δράστη της δολοφονίας που συνελήφθη αμέσως, κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Παρασκευή. Την ίδια ώρα η ιατροδικαστική εξέταση εδειξε ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου».

Το μαχαίρι τύπου «push dagger» με το οποίο έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα ο 44χρονος Νορβηγός, μέσα στο μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη και να κρύβεται εύκολα ακόμη και κρεμασμένο από θήκη στο λαιμό.

Το προφίλ του δράστη

Πρόκειται για έναν 44χρονο Νορβηγό ο οποίος ήταν γνωστός στη γειτονιά που βρίσκεται το μπαρ και είχε προκαλέσει στο παρελθόν προβλήματα. Βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια και είχε προβλήματα αλκοολισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία ο 44χρονος δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση για όσα έγιναν. Αναφορικά με το μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε στον αστυνομικό, φαίνεται πως το είχε πάνω του και δεν το πήρε από το μπαρ.

«Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ», ανέφερε καταστηματάρχης της περιοχής.

«Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Είναι ένας “μαλλιάς”, αδύνατος, με τατουάζ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν», σημείωσε.

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου σημείωσε ότι «Ο άντρας ενοχλούσε τους υπόλοιπους, ο συνάδελφος μας παρενέβη για να βοηθήσει να τον απομακρύνουν από τον χώρο, εκείνος διαπληκτίστηκε με τον φίλο του που βρισκόταν μαζί και δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα τον συνάδελφο μας».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το δολοφονικό push dagger του Νορβηγού που σκότωσε τον αστυνομικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter