Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ληστές που εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ληστές που εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Βαρδάρη Θεσσαλονίκης, αλλά εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης, όταν, επιχειρώντας να καταστρέψουν την κάμερα ασφαλείας, προκάλεσαν ηλεκτρολογική βλάβη, με συνέπεια να πέσουν τα ρολά ασφαλείας.

Στις απολογίες τους, οι νεαροί κατηγορούμενοι, ηλικίας 18 και 22 ετών αρνήθηκαν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν το μαγαζί, και ισχυρίστηκαν ότι πήγαν να λύσουν κάποιες διαφορές που είχαν με τον ιδιοκτήτη τού καταστήματος.

Σε ό,τι αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τα όπλα (αεροβόλο όπλο, γκλοπ, μαχαίρια) που βρέθηκαν στην κατοχή τους, απολογήθηκαν πως ούτε τα έφεραν πάνω τους ούτε ήταν δικά τους, αλλά ότι τα βρήκαν κρυμμένα εντός της επιχείρησης. Τέλος αρνήθηκαν και ότι έδεσαν με tire-up τον υπάλληλο του καταστήματος.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη, με καταβολή χρηματικής εγγύησης δύο χιλιάδων ευρώ έκαστος, και υπό τον όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να μην φύγουν από τη χώρα.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι η απόπειρα ληστείας, η παράνομη βία, η αντιποίηση της Αρχής, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οι σωματικές βλάβες και οι παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δράστες της ληστείας – Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter