Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση μετά την «Οδύσσεια» του 6χρονου που έψαχνε επί ώρες αξονικό τομογράφο

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση μετά την «Οδύσσεια» του 6χρονου που έψαχνε επί ώρες αξονικό τομογράφο

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το νέο περιστατικό που απέδειξε την υποβάθμιση του ΕΣΥ, με την οικογένεια 6χρονου αγοριού να αναζητά επί ώρες αξονικό τομογράφο ώστε να εξεταστεί το παιδί που τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, με τους γονείς να μεταφέρουν αρχικά το παιδί στο Ιπποκράτειο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος. Με απόφαση των γιατρών, ο 6χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο δεν υπήρξε πρωτόκολλο για εξέταση παιδιών κάτω των 10 ετών, με τους γιατρούς να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη. Έτσι, ο 6χρονος επέστρεψε στο Ιπποκράτειο για να αποφασιστεί ότι πρέπει να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες καλύφθηκαν με έξοδα του νοσοκομείου. Εν τέλει, το παιδί νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο με κάκωση στο λιθοειδές και είναι καλά στην υγεία του.

Διαβάστε επίσης: Νέα «Οδύσσεια» στο ΕΣΥ: Έψαχναν για ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο παιδί (Video)

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ

Με αφορμή το νέο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις τραγικές ελλείψεις και σοβαρή υποστελέχωση του ΕΣΥ που μετρά πλέον 45 χιλιάδες κενές ορανικές θέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στο ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 4 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το νοσοκομείο, 6 από τις 12 στο Ιπποκράτειο, 5 από τις 11 στο Παπανικολάου, 10 από τις 14 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, 2 από τις 4 στον Άγιο Παύλο. 1.650 τακτικά χειρουργικά περιστατικά περιμένουν να χειρουργηθούν στο Γεννηματάς, όπου λειτουργούν 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, ενώ 3.500 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Παπανικολάου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter