Νέα «Οδύσσεια» στο ΕΣΥ: Έψαχναν για ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο παιδί (Video)

Νέα «Οδύσσεια» στο ΕΣΥ: Έψαχναν για ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο παιδί (Video)

Μετά τα τραγικά περιστατικά στην Κω αλλά και τη Νέα Μάκρη, όπου οι ασθενείς περίμεναν μάταια επί ώρες να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σειρά είχε άλλο ένα γεγονός που επιβεβαίωσε τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη έζησε μία περιπέτεια μέχρι να πραγματοποιηθεί η εξέταση του 6χρονου παιδιού σε αξονικό τομογράφο, μετά από τραυματισμό στο κεφάλι λόγω πτώσης.

Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Ιπποκράτειο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος. Με απόφαση των γιατρών, ο 6χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο δεν υπήρξε πρωτόκολλο για εξέταση παιδιών κάτω των 10 ετών, με τους γιατρούς να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη.  Έτσι, ο 6χρονος επέστρεψε στο Ιπποκράτειο για να αποφασιστεί ότι πρέπει να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες καλύφθηκαν με έξοδα του νοσοκομείου. Εν τέλει, το παιδί νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο με κάκωση στο λιθοειδές και είναι καλά στην υγεία του.

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα» ανέφερε στο Mega ο πατέρας του παιδιού.

 

«Να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω στο από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούριος, είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα, για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον “Άγιο Παύλο” για τα παιδιατρικά περιστατικά», είπε ο Χρήστος Τζελέπης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου.

«Υπάρχει ένας δεύτερος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι 3 από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter