Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί θα βρεθεί την Παρασκευή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Δείτε επίσης: Η «παραμορφωμένη άσφαλτος» φταίει κατά τον Κούγια για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι

Εις βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που συνιστά κακούργημα, και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, που αποτελεί πλημμέλημα.

Θα προσέλθει στον ανακριτή με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Δείτε επίσης: Νέα ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό (Video

Ενόψει της απολογίας του αστυνομικού προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία σχεδιάζει ενισχυμένα μέτρα στην περιοχή. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter