Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος φερόμενος δολοφόνος του Άλκη – Τον αποδοκίμασαν έξω από τα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος φερόμενος δολοφόνος του Άλκη – Τον αποδοκίμασαν έξω από τα δικαστήρια
Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο πριν τις 09:30 ο 23χρονος φερόμενος ως  δολοφόνος του 19χρονου Άλκη ο οποίος κρατάει σκληρή στάση και μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει την πράξη του.

Ο 23χρονος, πέρασε την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ έξω ήταν συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία και τον αποδοκίμασαν κατά την είσοδό του στον εισαγγελέα. 

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο 23χροονος με καταγωγή από την Αλβανία έχει συλληφθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές αναζητούν κα τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην στυγερή δολοφονία μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος. Ήδη έχει γίνει η ταυτοποίηση δύο ακόμα ατόμων.

Τα στοιχεία που «μαρτυρούν» τους δράστες

Συγκεκριμένα, οι κάμερες φαίνεται πως έχουν καταγράψει τη δράση του 23χρονου, ενώ φίλος του Άλκη που χτυπήθηκε από τους χούλιγκαν τον έχει αναγνωρίσει. Παράλληλα, ο 23χρονος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σύνδεσμο φιλάθλων αθλητικής ομάδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε «πολεμικό» υλικό, όπως αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Το «βαρύ» ποινικό παρελθόν του 23χρονου

Ο 23χρονος είναι γνωστός στις αρχές καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη επίσης για υπόθεση οπαδικής βίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα ραντεβού θανάτου με αντίπαλους οπαδούς. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος παραβρέθηκε.

Το συγκλονιστικό βίντεο τη στιγμή του εγκλήματος

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης και δείχνει καρέ καρέ τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αδικοχαμένου φοιτητή και των φίλων του ενώ στη συνέχεια οι δράστες αποχωρούν με τα αυτοκίνητα που είχαν παρκαρισμένα στον κεντρικό δρόμο.

Στην αρχή του βίντεο, φαίνεται καθαρά ένας από τους δράστες να χτυπά με βία έναν από τους τρεις φίλους δίπλα στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας. Θεωρείται πολύ πιθανό να χτυπά τον 19χρονο Άλκη, τον οποίο νωρίτερα ο 23χρονος που έχει συλληφθεί φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα, κόβοντάς με σουγιά στη μηριαία αρτηρία του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Άλκης εκτός από μαχαιριά είχε και σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις από δολοφονικά χτυπήματα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter