Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές για την τραγωδία στα Τέμπη (Photos-Video)

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές για την τραγωδία στα Τέμπη (Photos-Video)

Στους δρόμους για ακόμη μια ημέρα βρίσκονται οι φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μετά τις μεγαλειώδεις πορείες της Τρίτης.

Οι φοιτητές, προερχόμενοι από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου, αρκετά εκ των οποίων τελούν υπό κατάληψη, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο της Καμάρας και κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας για το δυστύχημα, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.

«Η θλίψη και το πένθος έχει μετατραπεί σε οργή και ανάγκη για δικαίωση», δήλωσε από το σημείο η Σοφία Χατζόπουλου, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τμήμα του ΑΠΘ οποίου τελεί υπό κατάληψη.

«Οι φοιτητές είμαστε -και θα συνεχίσουμε να είμαστε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα», είπε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι 12 συμφοιτητές τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 57 νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Διεκδικούμε την κρατικοποίηση του ΟΣΕ, διεκδικούμε ασφαλείς μετακινήσεις, διεκδικούμε τη δικαίωση για τους νεκρούς που μετράμε, διεκδικούμε να μην ξαναυπάρξει τέτοιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα», τόνισε επιπλέον.

Με πληροφορίες από grtimes.gr

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter