Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα για τον τραυματισμό της οκτάχρονης «Το παιδί έλεγε τι εφιάλτη ζω»

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα για τον τραυματισμό της οκτάχρονης «Το παιδί έλεγε τι εφιάλτη ζω»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο οι γονείς όσο και το ίδιο το οκτάχρονο κορίτσι που ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο το απόγευμα της Κυριακής ενώ έπαιζε στην παιδική χαρά Φωκά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του κοριτσιού, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, που έφτασε στην παιδική χαρά μόλις πληροφορήθηκε σύμφωνα με το voria.gr, από την μητέρα του παιδιού τι έχει συμβεί και περιγράφει τις σκηνές που αντίκρισε βλέποντας το παιδί του να αιμορραγεί ακατάσχετα και να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με όσα είπε, η λαμαρίνα της βάσης είναι αποκολλημένη από το πλαϊνό τοίχωμα σχηματίζοντας ένα κενό. Όπως κατέβαινε η μικρή στην τσουλήθρα το δάχτυλό της μπήκε στο κενό, έκλεισε η λαμαρίνα και το δάχτυλο πετάχτηκε στον αέρα, με το αίμα να ξεπηδά σαν σιντριβάνι.

Όπως είπε ο κ. Χατζηαθανασίου το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εισήχθη στο χειρουργείο το οποίο κράτησε από τις 11.45 μέχρι τις 5.30 το πρωί, με τους γιατρούς να προχωρούν σε συγκόλληση του δαχτύλου.

Σύμφωνα με το πατέρα του παιδιού, η οκτάχρονη ήταν σε κατάσταση σοκ και έλεγε συνέχεια «τι εφιάλτη ζω μαμά» και ρωτούσε αν θα είχε το δαχτυλάκι της.

Ο κ. Χατζηαθανασίου επισήμανε ότι επικοινώνησε μαζί του τόσο ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους.

Τι λένε οι γιατροί της οκτάχρονης

Tα πρώτα μηνύματα μετά την επέμβαση είναι θετικά. Όπως δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός – επιμελητής Α’ στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μανώλης Αντωνίου, περίπου στις 7 το απόγευμα, η οκτάχρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από μια πολύ συντονισμένη και σωστή διαδικασία, ενώ οι γιατροί είχαν ενημερωθεί και περίμεναν το παιδί.

«Η μεταφορά του δαχτύλου έγινε με τον σωστό τρόπο και παρόλο που ήταν μια δύσκολη εφημερία, με πολλά χειρουργεία, κατάφερε το παιδί να μπει στον σωστό χειρουργικό χρόνο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι οι γιατροί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το τμήμα του δαχτύλου που είχε κοπεί, καθώς μεταφέρθηκε με τον τρόπο που προβλέπεται, μέσα σε πάγο και η επανασυγκόλληση ξεκίνησε σε λιγότερο από έξι ώρες από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα.

Η Ευτέρπη Δεμίρη, καθηγήτρια πλαστικής χειρουργικής και διευθύντρια της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Παπαγεωργίου δήλωσε ότι: «Η επέμβαση έγινε με όλους του κανόνες της επανασυγκόλλησης, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επειδή, όμως, πρόκειται για μια νεαρή ασθενή και τα αγγεία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ μικρά, πρώτων, και δεύτερον πάντα ο μηχανισμός της κάκωσης επηρεάζει την έκβαση της επέμβασης. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ καλά και πολύ αισιόδοξα, το δαχτυλάκι έχει επαναγγεωθεί σωστά, έχει επαναφυτευτεί σωστά, είναι ζωντανό, “ματώνει” όπως λέμε στη γλώσσα μας. Εν τούτης, πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα 24ωρα, είναι αρκετά κρίσιμα, για να καταλήξουμε και να πούμε ότι η έκβαση θα είναι τελικά θετική».

Μήνυση από την οικογένεια

Την ίδια στιγμή, μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα της οκτάχρονης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μητέρα επιθυμεί την ποινική δίωξη για το ατύχημα που συνέβη στο παιδί της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της στην εν λόγω παιδική χαρά. Στην τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητα της.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Μήνυση από τη μητέρα της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε στην τσουλήθρα παιδικής χαράς (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter