Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Δεκτή κατά πλειοψηφία

Τηλεοπτικές άδειες: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Παππά- «Όχι» από τη ΝΔ

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «πέρασε» η τροπολογία του Νίκου Παππά με την οποία υιοθέτησε τις εισηγήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός.

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την τροπολογία, ενώ από πλευρά Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τόνισε πως «δεν μας κάλυψαν οι διευκρινίσεις», δηλώνοντας «παρών». Την ίδια στάση με τη ΔΗΣΥ τήρησε και το Ποτάμι. Ειδικότερα, ο Γιώργος Αμυράς εξήγησε πως δεν καλύφθηκε αφενός για το ζήτημα της δήλωσης πόθεν έσχες των υπερθεματιστών και αφετέρου για τις εγγυητικές επιστολές. «Παρών» ήταν η στάση και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία.

Σύμφωνα με όσα είχε παραθέσει από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι ο Νίκος Παππάς, μετά τη ψήφιση της τροπολογίας μπαίνει στο τελικό στάδιο η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ να προβλέπει πως αυτή μπορεί να διεξαχθεί ακόμα και εντός του 2017.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος: «Τροποποίηση του ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην Οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.