Θλίψη από όλο τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Θλίψη από όλο τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, τόσο στους πολίτες όσο και στον πολιτικό κόσμο. Την ίδια ώρα όλα τα προφίλ του Κινήματος Αλλαγής στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται με μαύρο στη φωτογραφία προφίλ.

Παράλληλα το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «με την ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη θα συνεχίσει τον δρόμο της πολιτικής παρακαταθήκης τής Φώφης Γεννηματά»

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος- Αναστολή των εργασιών

Παύση εργασιών του Κοινοβουλίου για όλη την εβδομάδα ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Λουλούδια άφησαν στο κοινοβουλευτικό έδρανο της αποθανούσας τόσο οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού «συντετριμμένης σιγής» στη μνήμη της.

Η τελευταία ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ήταν στις 7/10 στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία από όπου είναι και η φωτογραφία που ακολουθεί:

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: “Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια”. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά συγκίνηση. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες. Υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.»

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Πρωθυπουργός: Την αποχαιρετώ με σεβασμό.

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

‘Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός’, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός  ακυρώνει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου μόλις έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ – πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο ΕΚ :Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς

«Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς», αναφέρει για το χαμό της Φώφης Γεννηματά η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ.

Με μήνυμά της στο twitter, η πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρει:

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στην πολιτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Αλέξης Τσίπρας – Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας:  Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος.
Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της.»

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς.

Υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις, είτε στις αντιπαραθέσεις.

Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της.»

Δημήτρης Κουτσούμπας – Γ.Γ. ΚΚΕ: Την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ.»

Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι συγκλονισμένη

«Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.», αναφέρει στο Twitter η Ντόρα Μπακογιάννη

Παύλος Χρηστίδης – Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ:  Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα

Με προσωπικό τόνο εξέφρασε ο Παύλος Χρηστίδης τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Σε ανάρτησή του ο στενός συνεργάτης της και με πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο ‘Ανθρωπός μας. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα».

ΜέΡΑ25 – Γιάνης Βαρουφάκης: Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή

«Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας» τονίζει σε δήλωσή του για τη Φώφη Γεννηματά , ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».

«Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό»

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία.
Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό.»

Ένωση Κεντρώων

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την λύπη της για την απώλεια της κυρίας Φώφης Γεννηματά. Υπήρξε μία γυναίκα, παράδειγμα προς μίμηση, αγωνίστρια κάτω από δύσκολες συνθήκες πολιτικές και συγκυρίες προσωπικές. Ομοίως με τον πατέρα της Γεώργιο Γεννηματά, αφήνει το δικό της διακριτό στίγμα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ας γίνει η απώλεια της εφαλτήριο για εντατικό προληπτικό έλεγχο κατά ασθενειών που μπορούν να καταπολεμηθούν με την έγκαιρη διάγνωση τους.»

Κώστας Μπακογιάννης – Δήμαρχος Αθηναίων 

«Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε», γράφει στις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αθηναίων.

Γιώργος Παπανδρέου – πρώην πρωθυπουργός: Θα είσαι πάντα κοντά μας.

«Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της.
Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο.
Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα.»

Κώστας Καραμανλής – πρώην πρωθυπουργός: Με σεβασμό στη συνεπή πορεία της

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Κώστας Σημίτης – πρώην πρωθυπουργός: Προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Αντώνης Σαμαράς – πρώην πρωθυπουργός: Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!».

Γιάννης Οικονόμου – κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Λόγω της τραγικής απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Οικονόμου ακύρωσε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δηλώνοντας μόνο τα εξής: «Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη Δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτησή του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Θάνος Πλεύρης – υπουργός Υγείας 

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειάς της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Προκόπης Παυλόπουλος – Πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε την Παράταξή της και τον Δημόσιο Βίο εν γένει με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση. Αιωνία η Μνήμη της» δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter