Την 4η έκδοση του βραβείου Nissan Art φιλοξενεί η Nissan

Την 4η έκδοση του βραβείου Nissan Art φιλοξενεί η Nissan

Πέντε νέοι καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί ως φιναλίστ για το βραβείο Nissan Art Award 2020, που έχει καθιερώσει η ιαπωνική εταιρεία.

Η τέταρτη έκδοση της έκθεσης των συγκεκριμένων βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2020 στην πόλη της Γιοκοχάμα, εκεί όπου εδρεύει η Nissan. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση συμπίπτει χρονικά με την Yokohama Triennale, μια φημισμένη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης.

Οι πέντε φιναλίστ θα δημιουργήσουν νέα έργα τέχνης για την έκθεση, όπου η Nissan θα ανακοινώσει τον νικητή του βραβείου Grand Prix.

Ανάμεσα σε 28 υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν στον πρώτο γύρο στην Ιταλία, οι 5 φιναλίστ είναι οι εξής:

Ishu Han, Tokyo

Sachiko Kazama, Tokyo

Soichiro Mihara, Kyoto

Nobuko Tsuchiya, Kanagawa

Ei Wada, Tokyo

Η Nissan καθιέρωσε το βραβείο Nissan Art το 2013, στο πλαίσιο εορτασμού της 80ης επετείου της. Μέχρι την τρίτη έκδοση, η έκθεση βραβείων πραγματοποιείτο κάθε δύο χρόνια.

Το βραβείο αναγνωρίζει τους αναδυόμενους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να προωθήσουν τη δουλειά τους, ενισχύοντας την παρουσία τους στο διεθνή χώρο της τέχνης και δημιουργώντας παράλληλα ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξοικειωθούν με την τέχνη.

Ενώ η Nissan διοργανώνει και χορηγεί τα βραβεία, η Arts Initiative Tokyo κατευθύνει και συντονίζει το πρόγραμμα και επιμελείται την έκθεση.

Μια διεθνής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τον νικητή του Grand Prix, ο οποίος θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ο νικητής θα λάβει ένα βραβείο συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων γιεν, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να εξασκηθεί στο εξωτερικό και να προωθήσει τα έργα του σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες της έκθεσης, μπορούν να ψηφίσουν για να επιλέξουν έναν νικητή για το Βραβείο Κοινού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter