Την τεχνολογία I2V δοκίμασε η Nissan

Την τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V), χρησιμοποιώντας την πέμπτη γενιά συνδεσιμότητας κινητής επικοινωνίας της DOCOMO, δοκίμασε η Nissan, σε συνεργασία με την προαναφερθείσα εταιρεία.

Το I2V υποστηρίζει τους οδηγούς, συγκεντρώνοντας πληροφορίες μέσω αισθητήρων εντός και εκτός του οχήματος, σε συνδυασμό με δεδομένα από το cloud. Ως εκ τούτου, αυτό επιτρέπει στο όχημα να εντοπίζει τι υπάρχει στο περιβάλλον του, αλλά και να αντιλαμβάνεται τι υπάρχει μπροστά, ακόμα και τι κρύβεται πίσω από ένα κτίριο ή μια γωνία. Μάλιστα, η καθοδήγηση γίνεται πιο ευχάριστη (προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τόνο) μέσω των «avatars» που εμφανίζονται εντός του οχήματος.

Το I2V τροφοδοτείται από την τεχνολογία Omni-Sensing της Nissan, που αναλύει το οδηγικό περιβάλλον, αλλά και από το ημιαυτόνομο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT, το οποίο από τη μεριά του πληροφορεί για το τι συμβαίνει γύρω από το όχημα.

Η τεχνολογία παρέχει πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, την ορατότητα, τη σήμανση και τους πεζούς. Παρακολουθεί επίσης τους επιβάτες μέσω αισθητήρων και μπορεί να προβλέψει πότε μπορούν να χρειαστούν βοήθεια ή να κάνουν μια στάση προκειμένου να ξεκουραστούν.

Από εκεί και πέρα, μέσω του Metaverse, το I2V μπορεί να διασυνδέσει τους επιβάτες ενός οχήματος με άλλους ανθρώπους. Μια οικογένεια για παράδειγμα, μπορεί να εμφανιστεί μέσα στο αυτοκίνητο τρισδιάστατα για την παροχή βοήθειας ή συντροφιάς.

Για τη γρήγορη, ασύρματη και υψηλής συχνότητας μετάδοση δεδομένων avatar, η συνδεσιμότητα είναι 5G και το όχημα της δοκιμής βασίζεται στο NV350 της Nissan.

Οι δύο εταιρείες, θα αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίοι οι επιβάτες στο αυτοκίνητο εκπροσωπούνται μέσω των avatars, ενώ θα αξιολογηθεί επίσης και η χρηστικότητα των διαδραστικών δυνατοτήτων επικοινωνίας του I2V.

Πηγή: Nissan

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.