Θρήνος στα Τέμπη: Τουλάχιστον 32 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Έρευνες στα δύο πρώτα βαγόνια (Photos – Videos)

Θρήνος στα Τέμπη: Τουλάχιστον 32 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Έρευνες στα δύο πρώτα βαγόνια (Photos – Videos)

Χωρίς τέλος η τραγωδία στα Τέμπη, καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 32 επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 53 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των γερανοφόρων οχημάτων.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης δήλωσε στο Mega ότι τα πρώτα βαγόνια του τρένου που μετέφερε 350 επιβάτες έχουν εξαϋλωθεί.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε τα τηλέφωνα της διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας (2410 683175-76) ούτως ώστε οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών να λάβουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν σώοι με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων.

Η νεότερη ενημέρωση για την τραγωδία στα Τέμπη

«Δεν έχει μείνει τίποτα στα πρώτα βαγόνια»

«Τα τρία πρώτα βαγόνια, η πρώτη θέση, το κυλικείο που είναι στη μέση και το επόμενο βαγόνι… δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια», ανέφερε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης στο Mega, για το σοκαριστικό δυστύχημα στα Τέμπη, λόγω της σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών.

«Ήταν κάτι τραγικό. Ευτυχώς που δεν έγινε μετά από δύο χιλιόμετρα, μέσα στις σήραγγες. Εκεί θα είχαμε πιο τραγικά γεγονότα. Φανταστείτε τι θα γινόταν», σημείωσε ο δήμαρχος, επαινώντας τις προσπάθειες των επιβατών στις πρώτες επιχειρήσεις εντοπισμού ανθρώπων μέσα στα συντρίμμια.

Διαβάστε σχετικά: Δήμαρχος Τεμπών: «Τα τρία πρώτα βαγόνια εξαϋλώθηκαν» (Video)

«Σπάσαμε το τζάμι με τη βαλίτσα»

Ένας εκ των επιβατών περιέγραψε στην κάμερα τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη βαλίτσα του και να σπάσει το τζάμι ώστε να μπορέσει να βγει από το βαγόνι του.

«Τα τρία μπροστινά βαγόνια διαλυθήκανε, είχαν πιάσει φωτιά. Εμείς γυρίζαμε στα χωράφια. Νιώσαμε φόβο και αναταραχή. Είχαν πιάσει φωτιά δύο βαγόνια μπροστά μας και ένα είχε τουμπάρει. Εγώ ήμουν στο τέταρτο. Σπάσαμε το τζάμι με τη βαλίτσα μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι να νιώθω ένα φρενάρισμα έντονο. Ξαφνικά έβλεπα σπίθες και φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων.

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Σπάσαμε το τζάμι με τη βαλίτσα» – Νέες μαρτυρίες επιβατών (Video)

Το χρονικό της τραγωδίας

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αργά το βράδυ της Τρίτης. Η Hellenic Τrain ανακοίνωσε ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα τραυματίες διακομίστηκαν και στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στη Λάρισα μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και στο σημείο της σύγκρουσης ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, όπως και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter