Τι απαντά η ΕΛΑΣ σε όσα της καταλογίζει η πρυτανεία του ΑΠΘ για τα επεισόδια της Πέμπτης

Τι απαντά η ΕΛΑΣ σε όσα της καταλογίζει η πρυτανεία του ΑΠΘ για τα επεισόδια της Πέμπτης

Την θέση της Αστυνομίας για τα προχθεσινά γεγονότα στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, σε απάντηση της Πρυτανείας που διαψεύδει χτεσινή ανακοίνωση του Σώματος για την επέμβαση των ΜΑΤ, εξέφρασαν σήμερα πηγές του Αρχηγείου, θέλοντας να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι το έγγραφο που είχε στείλει προχτές το πρωί η Πρυτανεία στην εισαγγελία, με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αφορούσε στην κατάληψη της σχολής από αναρχικούς, πράξη όμως η οποία από μόνη της δεν συνιστά αδίκημα για αυταπάγγελτη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, με βάση το νόμο για το άσυλο, καθώς δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Και επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις καταστροφές, που αποτελούν αυτόφωρες κακουργηματικές πράξεις, αλλά όταν είδαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τι συνέβαινε, επενέβησαν από μόνοι τους, προκειμένου να προστατεύσουν το χώρο και να συνδράμουν την Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση» και ότι «για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ., μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, η οποία σε ανακοίνωση της σήμερα, με την οποία διαψεύδει την Αστυνομία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter