Τι απαντά το υπουργείο ΠΡΟΠΟ στην αποκάλυψη του Documento για τις ταυτότητες

Τι απαντά το υπουργείο ΠΡΟΠΟ στην αποκάλυψη του Documento για τις ταυτότητες

Απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μια προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του να αντιστρέψει το κλίμα σχετικά με τη σημερινή αποκάλυψη του Documento όσον αφορά στις “φωτογραφικές” διατάξεις που διέπουν το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, που έχει το ίδιο προκηρύξει.

Παρότι εισαγωγικά τονίζει ότι «το δημοσίευμα δεν χρήζει απάντησης, δεν περιέχει το παραμικρό γεγονός ή σχόλιο το οποίο να μην έχει απαντηθεί λεπτομερώς στον δημόσιο διάλογο», ωστόσο στη συνέχεια αποπειράται να απαντήσει στην αποκάλυψη του Documento αλλά και την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικάΟ Χρυσοχοΐδης και η Ψευδής Διακυβέρνηση

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΤΠ:

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ανήσυχος και προβληματισμένος από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σχετικά με τις νέες ταυτότητες-κάρτα του πολίτη.

Το δημοσίευμα δεν χρήζει απάντησης, δεν περιέχει το παραμικρό γεγονός ή σχόλιο το οποίο να μην έχει απαντηθεί λεπτομερώς στον δημόσιο διάλογο.

Επειδή όμως ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας μονότονα δυο ερωτήματα, θα απαντήσουμε και πάλι, ώστε να τον καθησυχάσουμε:

Για ποιο λόγο ακυρώθηκε ο δικός του διαγωνισμός;

Απαντούμε για πολλοστή φορά. Μα γιατί δεν είχε περιληφθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δηλαδή η κάρτα του πολίτη. Η συμπερίληψη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σημαίνει έμμεσο και άμεσο όφελος περίπου 1,2 δις υπέρ του δημοσίου. Βλέπει λάθος, βλέπει λόγο ανησυχίας ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό;

Για ποιο λόγο η ασπρόμαυρη φωτογραφία έγινε έγχρωμη, κι έτσι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνει το κόστος του διαγωνισμού;

Απαντούμε και πάλι. Το κόστος του διαγωνισμού δεν αυξάνει. Ρητά και κατηγορηματικά. Ούτε για το δημόσιο ούτε για τον πολίτη. Είτε ασπρόμαυρη είτε έγχρωμη. Ίσα ίσα που με τους νέους όρους θα μειωθεί κατά 30 εκ. περίπου. Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουμε περισσότερα για τους πολίτες με λιγότερο κόστος. Εξάλλου έγχρωμη φωτογραφία ζητούσε κι ο προηγούμενος διαγωνισμός, αλλά σε 5 χρόνια! Το κάνουμε νωρίτερα. Δεν νομίζουμε να συντρέχει λόγος ανησυχίας γι αυτό.

Είναι ίσως αναμενόμενο και εντέλει πολιτικά αδιάφορο, το συγκεκριμένο έντυπο να θέλει να αγνοεί τις λεπτομερείς απαντήσεις που έχουν δοθεί, σε όλα τα ερωτήματα για τον διαγωνισμό.

Αντίθετα, για ένα πολιτικό κόμμα που κυβέρνησε και σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, η σπουδή στην υιοθέτηση αιτιάσεων για ένα ανύπαρκτο ζήτημα δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αθώα.

Το ερώτημα λοιπόν επιστρέφεται.

Τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που τάχα ανησυχεί Κυριακάτικα και από πού στηρίζεται για να δημοσιεύει τις ανησυχίες του;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter