Τι απαντάει ο Δήμος Άργους για την ταμπέλα που απαγορεύει τα ΑμεΑ

Τι απαντάει ο Δήμος Άργους για την ταμπέλα που απαγορεύει τα ΑμεΑ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης του Άργους η οποία απαγορεύει τη διέλευση ΑμεΑ, ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση και απαντά στις κατηγορίες.

Ολόκληρη η απάντηση του Δήμου:

«Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει εμπράκτως τα ΑμΕΑ – ΔΕΝ υπάρχει απαγόρευση κίνησης ΑμΕΑ στην πλατεία. Τα υπόλοιπα εξυπηρετούν την αντιπολίτευση»

Σχετικά με το δημοσίευμα σας σχετικά με την «απαγόρευση» μετακίνησης ΑμΕΑ στην πόλη του Άργους θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το «θέμα» ανέδειξε συμπολίτης μας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με αντιπολιτευτική δημοτική παράταξη της σημερινής δημοτικής αρχής και υιός πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως η πρόσβαση αυτή σε μια αναπλασμένη πλατεία 50 στρεμμάτων (!!) ΔΕΝ είναι η μοναδική. Είναι μια αρχιτεκτονική επιλογή σε ένα μικρό μόνο σημείο αυτής και βέβαια δεν κόβει την πλατεία στα δύο, όπως παρουσιάστηκε σκοπίμως για τη δημιουργία εντυπώσεων και αντιπολιτευτικούς λόγους, αφού σύμφωνα με το έγγραφο και της υπηρεσίας «η πρόσβαση και η διέλευση των ΑμΕΑ στην πλατεία δεν παρεμποδίζεται από τη γέφυρα γιατί υπάρχουν ανοικτές προσβάσεις γύρω…» Ο θόρυβος λοιπόν που επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, να δημιουργηθεί πέφτει παταγωδώς στο κενό και δημιουργήθηκε καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει πολύπλευρα και στην πράξη τα ΑμΕΑ. Χωρίς να το βροντοφωνάζει προσπαθεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητα τους, να δημιουργήσει χώρους και προσβάσεις κατάλληλους για την μετακίνηση τους στο Άργος και σε όλες τις κοινότητες.

Έχουμε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους ΑΜΕΑ τόσο με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Β.Α. Πελοποννήσου τόσο και με το Σύλλογο «ΟΔΥΣΣΕΙΑ-Σύλλογος ΑμΕΑ, γονείς, κηδεμόνες, φίλοι Νομού Αργολίδας» και τους ενισχύουμε παντοιοτρόπως.

Είμαστε η μοναδική δημοτική αρχή, που δώσαμε έμφαση και ορίσαμε τόσες θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους ώστε να διευκολύνεται για όλους η πρόσβαση στο κέντρο.

Τελευταία μας προσπάθεια, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, η ένταξη της πράξης και η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων υποδομών σε παραλίες του δήμου Άργους Μυκηνών για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμος Άργους Μυκηνών θα συμβάλει στην αγορά μικρού λεωφορείου προσβάσιμου σε αναπηρικά αμαξίδια του Συλλόγου ΑμΕΑ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ».

Είμαστε μάλλον απ’ όσο μπορούμε να γνωρίζουμε ο μοναδικός δήμος που έχει παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ χώρο σε σύλλογο τυφλών για εκμάθηση γραφής Braille .

Επίσης έχουμε παραχωρήσει δωρεάν χώρους και στηρίζουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και όλα τα τμήματά του οι οποίοι με τη σειρά τους παρέχουν κοινωνικό έργο και σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

Είναι ντροπή να επιχειρεί ένα άτομο με ψέματα και συκοφαντίες να πλήξει ένα Δήμο που κάθε μέρα δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και την φροντίδα του για τα ΑμΕΑ.

Φυσικά οι νομικοί μας έχουν αναλάβει το θέμα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter