Τι είπε ο Τραμπ στον Τσίπρα πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ (Photos)

Μια σύντομη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου.

Σε παρακολουθώ, είπε ο Αμερικανός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα κατά το ολιγόλεπτο τετ-α-τετ που είχαν πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ. «Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Τις φωτογραφίες ανέβασε στο Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ λίγο αργότερα ανέβασε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας:

“Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών”

Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με ξένους ηγέτες:

Ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα

Τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.