Τι εννοούσε ο Γεραπετρίτης στη Βουλή;

Τι εννοούσε ο Γεραπετρίτης στη Βουλή;

Ερωτήματα προκάλεσε μία αποστροφή του λόγου του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Βουλή, η οποία αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα.

«Δεσμεύομαι ότι ανεξαρτήτως αν θα είμαι υπουργός ή εάν δεν θα είναι αυτή η κυβέρνηση πως θα αξιολογηθούν όλες αυτές οι προτάσεις (για τη λειτουργία της ΕΥΠ), με σκοπό να αλλάξουμε το πλαίσιο λειτουργίας και να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο λογοδοσίας» είπε.

Όπως σημειώνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, ο φόβος μίας ενδεχόμενης εκλογικής ήττας είναι έκδηλος στα λόγια του υπουργού Επικρατείας. Επιπλέον, με όσα είπε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποϋπουργοποίησής του.

«Ανοίγει και πάλι την κουβέντα για ανασχηματισμό ή στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό για να του πάρει από τα χέρια την καυτή πατάτα της ΕΥΠ;» αναρωτιόταν βουλευτής, επισημαίνοντας πως τις δύο τελευταίες μέρες ο κ. Γεραπετρίτης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από την αντιπολίτευση στη Βουλή.

Δούλεμα

Εκνευρισμό προκάλεσαν στην αντιπολίτευση τα σχόλιά και η επιχειρηματολογία του κ. Γεραπετρίτη για την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. «Άκουσα για συγκάλυψη και πραγματικά θα ήθελα να δω πως αντιλαμβάνεστε τον όρο…» ανέφερε δηκτικά και παρέθεσε τις κυβερνητικές «πρωτοβουλίες» για να «χυθεί άπλετο φως».

Ειδικότερα, θύμισε την υπό συζήτηση στην Ολομέλεια ΠΝΠ, την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, τις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπή (σ.σ. συστάθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης).

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκάλυψη όταν έχουν συντελεστεί όλα αυτά» διαπίστωσε, παραβλέποντας την ομερτά που έχει επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικότερα, ο υπουργός ξέχασε την επωδό της επίκλησης απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το «κόψιμο» των κρίσιμων μαρτύρων που αιτήθηκε η αντιπολίτευση στην Εξεταστική και τις ωμές απειλές της Ντόρας Μπακογιάννη κατά νυν και πρώην διοικητών της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική: «Σουρωτήρι» έκανε την ομερτά Μητσοτάκη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά – Βενιζέλου

Βουλή: Ομοβροντία της αντιπολίτευσης κατά της ΠΝΠ – «ξέπλυμα» των υποκλοπών Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά τον ευρωπαϊκό διασυρμό ο Γεραπετρίτης κατέθεσε την ΠΝΠ για την ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter