Τι λέει το Λιμενικό για το επεισόδιο με τα πυρά κατά τουρκικού πλοίου

Τι λέει το Λιμενικό για το επεισόδιο με τα πυρά κατά τουρκικού πλοίου

Ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό με το τουρκικό σκάφος εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με αυτή πράγματι υπήρξε περιστατικό εμπλοκής μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου. Συγκεκριμένα η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα για σκάφος το οποίο φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά. 

Αμέσως στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού το οποίο και ζήτησε να γίνει έλεγχος. Ωστόσο ο πλοίαρχος του τουρκικού σκάφους δεν υπάκουσε με αποτέλεσμα να ριχτούν προειδοποιητικές βολές. Τελικά το τουρκικό σκάφος συνέχισε να πλέει μπαίνοντας στα τουρκικά χωρικά ύδατα και το σκάφος του Λιμενικού σταμάτησε την καταδίωξη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter