Τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας η στάση που κοιμάστε;

Τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας η στάση που κοιμάστε;

Όλοι γνωρίζουμε πως το τρέξιμο και ο ύπνος είναι δυο συνήθειες αλληλοτροφοδοτούμενες: το τρέξιμο σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα και ο καλός ύπνος σε ωθεί να τρέχεις αποτελεσματικότερα.

Όμως ελάχιστοι γνωρίζουν πως η στάση που κοιμάστε μπορεί να αποκαλύψει μερικά αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για την προσωπικότητά σας.

«Η στάση που παίρνετε στον ύπνο σας είναι υποσυνείδητη επιλογή, οπότε αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματά σας και τι συμβαίνει βαθιά μέσα σας. Μπορεί επίσης να πει πολλά για τη σχέση σας με κάποιο άλλο άτομο όταν κοιμάστε μαζί», λέει η Λίλιαν Γκλας, ειδική στη γλώσσα του σώματος.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για το τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας η στάση που έχετε στον ύπνο σας:

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα

«Είστε μάλλον άνθρωποι που τους αρέσει η ιδιωτικότητα», λέει ο Κρίστοφερ Γουίντερ, ειδικός σε ζητήματα ύπνου και συγγραφέας του βιβλίου «Το πρόβλημα του ύπνου: Γιατί δεν κοιμάστε καλά και πώς αυτό θα διορθωθεί».

«Πρόκειται για μια στάση που υποδηλώνει καταφυγή στην ασφάλεια ωστόσο δεν είναι και η καλύτερη στάση για το αναπνευστικό σας σύστημα ή την πλάτη σας. Όπως και να έχει οι άνθρωποι που κοιμούνται μπρούμυτα είναι πολύ κλειστοί», προσθέτει η Γκλας.

«Έχετε μια αίσθηση λες και είστε μια χελώνα που είναι κρυμμένη στο καβούκι της. Συνηθίζεται να εσωτερικεύετε καταστάσεις παρά να είστε εξωστρεφής», εξηγεί ο Γουίντερ.

Αν κοιμάσαι ανάσκελα

«Είστε πιο ανοιχτοί στο να δίνετε και να παίρνετε πράγματα. Είστε εξωστρεφείς άνθρωποι και νιώθετε μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό σας», τονίζει η Γκλας, που επισημαίνει πως σε αυτή τη στάση κοιμούνται τα κατοικίδια ζώα όταν νιώθουν απόλυτη ασφάλεια με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Γουίντερ συμφωνεί: «Είναι ξεκάθαρα μια στάση αυτοπεποίθησης ειδικά όταν αφορά κάποιον που δεν φορά πολλά ρούχα στο κρεβάτι. Δείχνει επίσης έναν άνθρωπο της δράσης καθώς υποσυνείδητα είναι η στάση που παίρνουν εκείνοι που θέλουν να ακούνε τι γίνεται στο σπίτι και να είναι έτοιμοι να σηκωθούν αν είναι ανάγκη».

Αν κοιμάσαι σε εμβρυακή στάση

«Πιθανότατα αισθάνεστε ανασφαλείς και αυτός είναι ο υποσυνείδητος τρόπος σου να ζητήσεις παρηγοριά», λέει ο Γούιντερ , σημειώνοντας ότι η εμβρυακή θέση είναι ένας τρόπος να «προστατευτείτε από τον κόσμο» όταν νιώθετε συναισθηματικά ευάλωτοι.

«Θεωρείται ότι είναι ένα είδος τραυματικής θέσης. Σημαίνει πως υπάρχει τραύμα που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις», καταλήγει.

Αν κοιμάσαι στο πλάι

«Είστε άνθρωπος της ισορροπίας, τόσο στο κρεβάτι όσο και στη ζωή. Επειδή αυτή η θέση είναι ένας συνδυασμός του μπρούμυτα και της εμβρυακής στάσης, την επιλέγουν οι ισορροπημένοι άνθρωποι», εξηγεί η Γκλας.

«Είναι ίσως η καλύτερη στάση για την αναπνοή σας», τονίζει ο Γουίντερ, που την συνιστά για τους δρομείς και τους αθλητές εν γένει. «Ο ύπνος στο πλάι δείχνει μια αρμονία. Δεν σου αρέσει να εκτίθεσαι αλλά δεν έχεις και την ανάγκη να κρυφτείς», εξηγεί.

Αν αλλάζεις διαρκώς στάσεις

Κάτι απασχολεί το μυαλό και το σώμα σας αντιδρά ανάλογα. «Μπορεί να είναι ένα σημάδι εσωτερικής αναταραχής», λέει ο Γουίντερ. Ίσως πάλι να δείχνει ένα πρόβλημα στην αναπνοή σας και το σώμα σας να ψάχνει μόνο του την κατάλληλη θέση που θα σας κάνει να αναπνεύσετε καλά», τονίζει ο Γουίντερ.

Η εναλλαγή στάσεων στον ύπνο μπορεί να «έχει να κάνει με το επίπεδο άνεσης», προσθέτει η Γκλας που τονίζει επίσης πως η εναλλαγή στάσεων μπορεί να αντικατοπτρίζει το τι συμβαίνει στα όνειρά σας.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter