Τι ξέχασε να μας πει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την αντικατάσταση Μενουδάκου

Τι ξέχασε να μας πει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την αντικατάσταση Μενουδάκου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ERTNews και τον Απόστολο Μαγγηριάδη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προσέγγισε τον Ιούλιο του 2022 για την αλλαγή της σύνθεσης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τον άφησαν έκπληκτο οι κινήσεις του πρωθυπουργού. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις αρχές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε σχετικά: Αποκάλυψη Ανδρουλάκη για προσέγγιση από Μητσοτάκη με στόχο την αντικατάσταση Μενουδάκου (Videos)

Ωστόσο, την ίδια περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είχε επιλέξει ως εκλεκτή για επικεφαλής της Αρχής την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία μάλιστα είχε συνεργαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η πρώην υπουργός είχε ενημερώσει σχετικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική, με το ΠΑΣΟΚ να μη δίνει το «ΟΚ» στη Διάσκεψη του Προεδρείου της Βουλής.

Βάσει αυτών, προκύπτει εύλογη απορία τι είδους εντύπωση – όπως δήλωσε στην ERTNews – προκάλεσαν στον Νίκο Ανδρουλάκη οι προθέσεις Μητσοτάκη για την «εκπαραθύρωση» του Μενουδάκου, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνώριζε για την επιλογή Χριστοφιλοπούλου, έχοντας αρχικά ανάψει το «πράσινο φως» για την πρώην υπουργό, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του περασμένου Ιουλίου. Και γιατί ξέχασε ο κύριος Ανδρουλάκης να το αναφέρει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter