Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν στο φόντο του φονικού σεισμού

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν στο φόντο του φονικού σεισμού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας, με τα θύματα του Εγκέλαδου ξεπερνούν τα 1.498 μόνο στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του και την ετοιμότητα της χώρας να στηρίξει την Τουρκία.

«Σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού στη νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο ομόλογό μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει άμεσα συνδρομή στις έρευνες διάσωσης και στην αντιμετώπιση των ζημιών», πρόσθεσεο κ. Δένδιας.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – Στους 2.300 οι νεκροί (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter