Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – Στους 2.300 οι νεκροί (Photos – Videos)

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – Στους 2.300 οι νεκροί (Photos – Videos)

Τραγωδία δίχως τέλος σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Καχραμανμαράς.  Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα του Εγκέλαδου ξεπερνούν τα 1.498 μόνο στην Τουρκία ενώ οι εκτιμήσεις των διεθνών πρακτορείων αναφέρουν πως αγγίζουν τους 2.300 και στις δύο χώρες.

Διαβάστε σχετικά: Τουρκία: Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ – Εκατοντάδες νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι (Photos & Videos)

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Περίπου 9.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, ενώ μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα από το 1939, όταν άλλος σεισμός που είχε σημειωθεί στην ανατολική επαρχία Ερζιντζάν είχε κοστίσει τη ζωή περίπου σε 33.000 ανθρώπους.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο θα αυξηθούν οι αριθμοί των θυμάτων, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των συντριμμιών σε πολλά κτίρια στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό», πρόσθεσε.

Στη Συρία, τουλάχιστον 592 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό,  σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Υγείας. Βάσει των στοιχείων του συριακού υπουργείου Υγείας, τα οποία μετέδωσε το πρακτορείο SANA, 371 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού και άλλοι 1.089 έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε σχετικά: Σεισμός Τουρκία – Συρία: Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου με 7,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή (Photos – Videos)

Παράλληλα οι διασώστες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της βόρειας Συρίας οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν καταγράψει τουλάχιστον 221 νεκρούς και 419 τραυματίες.

Διαβάστε σχετικά: Σεισμός Τουρκία – Συρία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Ισοπεδώθηκε το Χατάι (Photos)

— Gabriel Gavin (@GabrielCSGavin) February 6, 2023

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter