Σεισμός Τουρκία – Συρία: Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου με 7,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή (Photos – Videos)

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου με 7,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή (Photos – Videos)

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:24 το μεσημέρι της Δευτέρας στην ίδια περιοχή όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Διαβάστε σχετικά: Τουρκία: Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ – Εκατοντάδες νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι (Photos & Videos)

Ο τραγικός απολογισμός του πρώτου «χτυπήματος» του εγκέλαδου στην επαρχία Καχραμαναράς είναι 912 οι νεκροί. Παράλληλα, ο αριθμός των τραυματιών σε Μαλάτια, Σανλιούφα, Οσμάνιγιε και Ντιγιάρμπακιρ, ανέρχεται σε 5.385. Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.

Καρέ καρέ η στιγμή του πρώτου φονικού σεισμού 

Την ανάσα κόβουν τα βίντεο από τη στιγμή του φονικού σεισμού 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας την Τουρκία και τη Συρία. Ήδη ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τα 1.000 και στις δύο χώρες και εκφράζονται φόβοι πως θα αυξηθεί περισσότερο.

Μαρτυρίες Ελλήνων για το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Τουρκία

«Δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου. Η διάρκειά του ήταν περίπου 1,5 λεπτό, αλλά είχε και πολλούς μετασεισμούς. Αμέσως όλοι όσοι μέναμε στην πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω. Κάποιοι έκλαιγαν, έμπαιναν σε αυτοκίνητα για να φύγουν γρήγορα. Επικράτησε μία ταραχή. Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί στην πόλη που βρίσκομαι δεν έχουμε κάποιο θύμα. Σε ερώτηση για το εάν επικοινώνησε με κάποιον από τους υπόλοιπους Έλληνες που αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα είπε: “Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον Στέλιο Κίτσιου ο οποίος παίζει στην Γκαζιαντέπ, αλλά για καλή του τύχη αυτός είναι ολιγοήμερες διακοπές στην Αττάλεια», ανέφερε στην κάμερα του Open TV ο 31χρονος ποδοσφαιριστής της τουρκικής Καϊσερίσπορ, Δημήτρης Κολοβέτσιος. 

«Κουνούσε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου» είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καρύδας, Έλληνας από το Γκαζιαντέπ περιγράφοντας την ώρα του ισχυρού σεισμού στην Τουρκία. «Είμαι 45 λεπτά από το επίκεντρο του σεισμού. Ήταν 4:15 το πρωί, σηκώθηκα όρθιος δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου» περιγράφει και συνεχίζει: «Ήταν πολύ έντονο το κούνημα. Ο σεισμός διήρκησε τουλάχιστον 1,5 λεπτό. Ήταν τρομακτικό, ένιωθα ότι θα πέσει το κτίριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter