Times: «Αδειάζουν» την Τρας τα μέλη των Συντηρητικών

Times: «Αδειάζουν» την Τρας τα μέλη των Συντηρητικών

Σε τελευταία δημοσκόπηση της YouGov σε 500 μέλη του Συντηρητικού κόμματος, που δημοσιοποίησαν οι βρετανικοί Times, η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει χάσει την υποστήριξη σε πάνω από τα μισά μέλη του κόμματός της (55%), τα οποία πιστεύουν ότι η Τρας πρέπει να παραιτηθεί.

Παράλληλα, από τα μέλη που ψήφισαν υπέρ της Τρας στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, το 39% πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί έναντι του 57% που θέλει να παραμείνει.

Μόλις ένας στους δέκα υποστηρίζει την Τρας

Η τελευταία έρευνα για τις απόψεις των Συντηρητικών μελών ήρθε λίγες ώρες αφότου μια ξεχωριστή δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι μόνο το 10% των Βρετανών είχαν θετική γνώμη για την πρωθυπουργό, με το 83%των ερωτώμενων να έχουν αρνητική άποψη για το ξεκίνημά της στο τιμόνι του κόμματος.

Η δημοσκόπηση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την εξώθηση και τη διαδοχή της Τρας στην αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία. Υπήρχε η ανησυχία ότι οποιαδήποτε κίνηση για την απομάκρυνση της Τρας θα είχε αντιδράσεις από τη βάση του κόμματος, ενώ τώρα φαίνεται ότι η πρωθυπουργός δεν έχει στιβαρά στηρίγματα στα μέλη του.

Μπόρις Τζόνσον: Η επιστροφή

Ο επικρατέστερος για τη διαδοχή της διαδόχου του είναι ο… Μπόρις Τζόνσον, με το 32% των ερωτώμενων να λέει ότι πρέπει να γυρίσει στη Ντάουνινγκ Στριτ σε περίπτωση που παραιτηθεί η Τρας. Ακολουθεί ο Σουνάκ με 23%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επίδοξοι αντικαταστάτες είναι πολύ πίσω στις προτιμήσεις των μελών, με τον Μπεν Γουάλας να έχει 10%, την Πένι Μόρντοντ 9% και την Κέμι Μπάντενοκ 8%.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πληθαίνουν οι φωνές Τόριδων που καλούν την Λιζ Τρας σε παραίτηση

Βρετανία: Στροφή 180 μοιρών στα οικονομικά σχέδια Τρας για να «καθυσηχαστεί η αγορά»

Βρετανία: Νέα υποχώρηση της Τρας, εν μέσω επικρίσεων από τους Τόριδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter