Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία ζητά το ΜέΡΑ25

Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία ζητά το ΜέΡΑ25

Την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης του του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει σπουδές και επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών και εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού έθεσε την Πέμπτη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Κλέωνα Γρηγοριάδη, τον συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Κώστα Ντάσκα, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Σμυρλή, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25, Μαρία Καρακίτσου στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων.

«Πρόκειται για μια υποτίμηση του επιπέδου των σπουδών των καλλιτεχνικών σχολών που είναι χαρακτηρισμένες ως ανώτερες, καθώς το ΠΔ παρασύρει το σύνολο των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών»  επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΠΟΘΑ, του ΣΕΗ, της ΕΕΣ, του ΣΕΧΩΧΟ, του “Κάτω από τη σκηνή”, του ΣΕΔΡΑΤΕ και των σπουδαστών/τριών.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως οι άνθρωποι του ΜέΡΑ25 αφουγκράζονται την δίκαιη οργή των καλλιτεχνών και ότι όλη η κοινωνία εξοργίζεται. «Η υποβάθμιση των καλλιτεχνών από την κυβέρνηση, συνιστά κοινωνική υποβάθμιση και το αίτημα σας πρέπει να δικαιωθεί άμεσα» επισήμανε και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει απόσυρση του ΠΔ. «Αν και αυτή η Κυβέρνηση δεν δείχνει καμία ευαισθησία σε τίποτα, γι’ αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε στην πράξη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 συμφωνεί στην ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, με μία «συνομοσπονδία» υπαρχόντων καλλιτεχνικών δομών υπό μία «ομπρέλα» μιας τέτοιας ανώτατης δημόσιας σχολής, στα πρότυπα κι άλλων αντίστοιχων σχολών στο εξωτερικό. «Παρακολουθούμε τον χώρο σας και είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις για το μετά την ήττα της Κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια της να παραδώσει και τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού στην ιδιωτικομανία, συνεχίστε οργισμένα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών

Η απάντηση του ΣΕΗ για τα πτυχία των καλλιτεχνών – «Οδηγηθήκαμε σε πλήρες αδιέξοδο με την κυβέρνηση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter