Την πλέον δεξιά Κνεσέτ στην ιστορία του απέκτησε το Ισραήλ

Την πλέον δεξιά Κνεσέτ στην ιστορία του απέκτησε το Ισραήλ

Oρκίστηκε την Τρίτη στο Ισραήλ η νέα Βουλή (Κνεσέτ), που θεωρείται η πιο δεξιά ως προς την σύνθεσή της στην ιστορία της χώρας.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να συγκροτήσει έναν ακροδεξιό και θρησκευτικό κυβερνητικό συνασπισμό στο κοινοβούλιο των 120 εδρών, γνωστό ως Κνεσέτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 25η Κνεσέτ ορκίστηκε λίγες ώρες αφότου σημειώθηκε άλλο ένα θανατηφόρο επεισόδιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με θύματα τρεις Ισραηλινούς και τον Παλαιστίνιο που έκανε την επίθεση.

Ο ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ έκανε έκκληση για εθνική ενότητα στην ομιλία του μετά τις πέντε διχαστικές εκλογές στη χώρα, λέγοντας ότι οι ισραηλινοί είναι «εξαντλημένοι από τις εσωτερικές διαμάχες και τις επιπτώσεις τους».

«Τώρα, η ευθύνη ανήκει πρώτα και κύρια σε εσάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού», είπε. «Ευθύνη να προσπαθήσουμε να απογαλακτιστούμε από αυτόν τον εθισμό σε ατελείωτες συγκρούσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το νέο κοινοβούλιο αντικαθιστά ένα από τα πιο ποικιλόμορφα στην ιστορία του Ισραήλ, το οποίο είχε ρεκόρ όλων των εποχών με 36 γυναίκες και ένα μικρό αραβικό ισλαμιστικό κόμμα στην κυβέρνηση για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτή η Κνεσέτ έχει μόλις 29 γυναίκες. Οι 23 νέοι βουλευτές της προέρχονται κυρίως από το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου και τη συμμαχία ακροδεξιών κομμάτων γνωστών ως Θρησκευτικός Σιωνισμός.

Πηγή: Reuters, The Jerusalem Post

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Θρησκευτικούς όρους θέτει ο σκληροπυρηνικός Μπεν – Γκβιρ για κυβερνητική συμφωνία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter