Τίτλος και για τον Τσιτσιπά στο Open της Πορτογαλίας

Τίτλος και για τον Τσιτσιπά στο Open της Πορτογαλίας

Με πειστικό και εμφατικό τρόπο κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20άχρονος τενίστας νίκησε μάλλον εύκολα τον 33xρονο Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας με 6-3, 7-6 (7-4) και σήκωσε το τρόπαιο στο Open του Εστορίλ στην Πορτογαλία, όπου πέρυσι είχε ηττηθεί στα ημιτελικά. Ανησύχησε μόνο για λίγο στο δεύτερο σετ, όταν ο αντίπαλος του κέρδισε 3 συνεχόμενα γκέιμ στο 4-2 και έφτασε σε χαμένο σετ πόιντ.

Ο Στέφανος πανηγύρισε ξαπλώνοντας στο χώμα και χειροκροτήθηκε από το κοινό, στο οποίο υπήρχαν και μερικοί Έλληνες.

Ομολόγησε μάλιστα ότι όταν ήταν νεότερος θαύμαζε τον σημερινό του αντίπαλο. Οι Πορτογάλοι τον ενημέρωσαν ότι έβγαλαν γραμματόσημο με τη μορφή του και ο ίδιος αστειεύτηκε: “Oύτε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει αυτό. Ευκαιρία να στέλνω γράμματα στους φίλους μου με τον παραδοσιακό τρόπο! Η Πορτογαλία είναι σαν μία δεύτερη Ελλάδα”, συμπλήρωσε.

Αυτός ήταν ήδη ο έκτος τελικός ΑΤΡ στην καριέρα του Τσιτσιπά και η τρίτη κατάκτηση, μετά την Στοκχόλμη (2018) και τη Μασσαλία (2019), ενώ κέρδισε και το περυσινό τουρνουά της Επόμενης Γενιάς (Νext Gen) στο Μιλάνο. Το ξεκίνημα του Οpen της Μαδρίτης (όπου θα συμμετάσχει και στο διπλό με παρτενέρ τον Ολλανδό Κόολχοφ) θα τον βρει στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, λίγο πριν οι κορυφαίοι του παγκόσμιου τένις φτάσουν στο μεγάλο χωμάτινο ραντεβού του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Μόλις 24 ώρες νωρίτερα κέρδισε τον δικό της παρθενικό τίτλο η Μαρία Σάκκαρη, στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Ωστόσο, η 23xρονη πρωταθλήτριά μας εμφανίστηκε κατάκοπη σήμερα στη Μαδρίτη και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του εκεί Open από την Ισπανίδα Κάρλα Ναβάρο Σουάρεθ με 3-6, 3-6. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter