Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, σταθμός στο δρόμο για εργατική-λαϊκή διέξοδο

Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, σταθμός στο δρόμο για εργατική-λαϊκή διέξοδο

Υστερα από πέντε μήνες εσωκομματικών διεργασιών αλλά και δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου, ξεκινούν απόψε οι τετραήμερες εργασίες του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ (24 Ιουνίου-27 Ιουνίου 2021). Οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στα εκλεγμένα καθοδηγητικά όργανα και στις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Όπως αναφέρουν στελέχη του Περισσού, η επαναστατική ιδεολογικοπολιτική θωράκιση τίθεται στην αιχμή του δόρατος, με στόχο, μαζί με την καθημερινή δράση μέσα στο κίνημα, το ΚΚΕ να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες . Παράλληλα, ο Περισσός επιδιώκει να συνεχίσει πιο αποτελεσματικά την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος και για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την εργατική-λαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχει σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό».

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, με εισηγητική ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συνδικάτων, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης , του αθλητισμού. Εχουν προσκληθεί επίσης το προεδρείο της Βουλής, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου.

Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου. Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ , εκφράζοντας την κίνηση προς τα εμπρός για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θα ερμηνεύσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ροδάνθη Κασκαφέτου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Νατάσα Μουσάδη, Νατάσα Μποφίλιου, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Θανάσης Χουλιαράς. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Φίλιππος Παχνιστής ενώ στο τραγούδι «Γαμμαγραφία» η ενορχήστρωση έγινε με την πρωτότυπη αρχική παρτιτούρα του Θάνου Μικρούτσικου. Ακούγεται η φωνή της μικρής Μυρτώς Ακτύπη. Το βίντεο δημιούργησαν οι Αρης Γαληνός, Γιάννης Κλεφτογιάννης, Σέργιος Κολισίκας, Κώστας Σταματόπουλος και το animation o Νίκος Ραδαίος. Τον συντονισμό και την επιμέλεια έχει ο Κώστας Σταματόπουλος ενώ σενάριο και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Θαλασσιά Αντωνοπούλου.

Τις επόμενες μέρες και έως την Κυριακή 27 Ιουνίου, οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό . Στο συνέδριο θα γίνει ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Οπως επισημαίνεται από τον Περισσό, η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου, σήμερα, Πέμπτη 24 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής, καθώς και διαδικτυακά από το site ertnews. Επίσης, η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα και το διεθνιστικό μουσικό πολυθέαμα θα μεταδοθούν ζωντανά από το portal «902.gr».

Διαβάστε επίσης

Ο Περισσός ανοίγει τις πύλες του για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Να παλέψουμε για να σώσουμε ό,τι σώζεται…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter