Το άνοιγμα Μητσοτάκη σε ακροδεξιούς και οι σχέσεις της «Νίκης» με το Άγιον Όρος

Το άνοιγμα Μητσοτάκη σε ακροδεξιούς και οι σχέσεις της «Νίκης» με το Άγιον Όρος

Προσπάθεια να προσεγγίσει ακροδεξιούς ψηφοφόρους από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι σε μεγάλα ποσοστά στήριξαν το κόμμα «Νίκη», αλλά και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, κάνει, συνεπικουρούμενος και από την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό και γνωρίζοντας τις σχέσεις της Νίκης, με το Άγιο Όρος, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται να επισκεφτεί τον Άθω τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή η Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, με ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι η ίδια στήριξε με οποιονδήποτε τρόπο το κόμμα «Νίκη» στις προηγούμενες εκλογές, επιβεβαιώνει όμως ότι ο αδελφός του καθοδηγούμενού της, υπήρξε υποψήφιος. Όπως αναφέρει βέβαια η ανακοίνωση της Μονής, «είναι δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ανακοίνωση, η Μονή κάνει άνοιγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι, δεδομένου του επερχόμενου ταξιδιού του στον Άγιο Όρος, «είναι ευπρόσδεκτος στην Ιερά Μονή Φιλοθέου».

Διαβάστε επίσης: «Προσκύνημα» Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος ψάχνοντας τις ψήφους της «Νίκης»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μονής

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους σας δηλώνουμε ότι συντάκτες ιστοσελίδων με τίτλο «Οι σχέσεις της NIKHΣ με το Άγιο Όρος: Υποψήφιος στις εκλογές ο αδερφός ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου – Ο ρόλος της Μόσχας» αναφέρονται κατά τρόπο προδήλως συκοφαντικό στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, παραπλανώντας το αναγνωστικό κοινό, ότι δήθεν η Ιερά Μονή μας ασχολείται με τις εθνικές εκλογές υποστηρίζοντας συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, εκ μόνου του λόγου ότι ο αδελφός του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου κ.κ. Νικόδημου τυγχάνει υποψήφιος βουλευτής με το εν λόγω κόμμα, ενώ επεκτείνονται σε ψευδείς αναφορές σε δήθεν «ρόλο» της Μόσχας στα εσωτερικά της Ιεράς Μονής.

Διαψεύδουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα και όσα άλλα αναπαράγουν το ίδιο περιεχόμενο και επισημαίνουμε, ότι είναι δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Προσκαλούμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που πρεσβεύουν το χριστιανορθόδοξο δόγμα στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, προκειμένου να λάβουν την Ευλογία της Παναγίας καλώντας αυτούς και όλους τους πιστούς να μετάσχουν της ευπρεπείας της Εκκλησίας με τις πρεσβείες της Παναχράντου και Παναμώμου Αγίας Αυτού Μητρός.

Εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός, μετά από τέσσερα έτη διακυβερνήσεως της Ελλάδος, ο οποίος είναι ευπρόσδεκτος στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, κατά καιρούς δε άλλοι αρχηγοί κομμάτων έχουν επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Με τις συκοφαντίες και τις ύβρεις τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν δύνανται να επιτύχουν τους άγνωστους σε μας στόχους τους, παρά μόνον ενισχύουν τη δύναμη της πίστεως, διό και έχουμε ορίσει τον υπογράφοντα την παρούσα πληρεξούσιο δικηγόρο προκειμένου όπως ασκήσει τα κατά την νομικήν του κρίσιν δικαιώματα του Νομικού Προσώπου της Ιεράς Μονής ταύτης.

Αθήνα, τη 30 Μαΐου 2023

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους

Θεμιστοκλής Ι. Σοφός

Δ.Ν. – Δικηγόρος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter