Το Audi e-tron στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Το Audi e-tron στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ως αποκλειστικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από το 1987, η Audi παρείχε και φέτος έναν στόλο από 50 e-tron για τις ανάγκες του συνεδρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξήχθη στο Νταβός και είχε ως βασικό του θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα. Σε αυτό, η εταιρεία, πέραν της παροχής του στόλου των οχημάτων e-tron, παρουσίασε τα αποτελέσματα ενός προγράμματος για ήδη χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας «πράσινη» ενέργεια για την επαναφόρτισή τους.

Τρία κινητά κοντέινερ φόρτισης της Audi, συνολικής ισχύος 700 kW και χωρητικότητα 1,14 MWh, εξασφάλισαν ταχυφόρτιση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, δοκιμάζοντας την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμα και μετά τη λήξη ημερομηνίας χρήσης τους, οι μπαταρίες υψηλής τάσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου για διάφορους τέτοιους σκοπούς.

Με την παρουσία της στο Νταβός η Audi επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της με το Φόρουμ και τα σχέδιά του αναφορικά με τις αξίες της Παγκόσμιας Συμμαχίας Συσσωρευτών (Global Battery Alliance). Αυτή αποτελείται από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και αποσκοπεί στην οικολογική βιωσιμότητα σχετικά με τις πρώτες ύλες.

Ως εκ τούτου, ενασχόλησή της είναι η εξαγωγή πρώτων υλών, η βιώσιμη ανακύκλωση και οι ενέργειες που προωθούν την εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών.

Πηγή: Audi

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter