Το BMW Group εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης

Το BMW Group εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης

Μάλιστα η εταιρεία θα πετύχει το στόχο των 25 ηλεκτροκίνητων μοντέλων που είχε θέσει για το 2025, δύο χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 2023.

Χάρη στις ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων που υποστηρίζουν ποικίλα συστήματα κίνησης – πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και με κινητήρα καύσης – η εταιρεία μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις μεταβολές της αγοράς. Τα μισά και πλέον από τα 25 μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Μέχρι το τέλος του 2019, η εταιρεία στοχεύει να έχει πάνω από μισό εκατομμύριο πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα στο δρόμο.

Μέσα σε δύο χρόνια, η εταιρεία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής: Παράλληλα με το BMW i 3, με παραγωγή που υπερβαίνει τις 150.000 μονάδες μέχρι σήμερα, ξεκινά φέτος η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI στο εργοστάσιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Το 2020, θα ακολουθήσει το πλήρως ηλεκτρικό BMW iX 3 στο Shenyang (Κίνα) και το 2021, το BMW iNEXT, που θα παράγεται στο Dingolfing (Γερμανία), και το BMW i 4 στο εργοστάσιο του Μονάχου (Γερμανία).

Συνυπολογίζοντας τον εκτεταμένο στόλο των plug-in υβριδικών μοντέλων, το BMW Group έχει την ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της αγοράς. Αναβαθμισμένες, plug-in υβριδικές εκδόσεις εκτεταμένης ηλεκτρικής αυτονομίας των BMW Σειράς 3, BMW Σειράς 7 και BMW X5 παρουσιάστηκαν δίπλα στην plug-in υβριδική BMW X3 στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, η αναβαθμισμένη plug-in υβριδική έκδοση της BMW X1 Long Wheelbase (έκδοση με μακρύ μεταξόνιο), που παράγεται τοπικά για την Κινεζική αγορά, παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Αργότερα φέτος το καλοκαίρι, θα κυκλοφορήσουν επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 2 Active Tourer με τεχνολογία επόμενης γενιάς και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Τον επόμενο χρόνο, θα ακολουθήσουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των BMW X1 και BMW Σειράς 3 Touring. Αυτή η ποικιλία ειδών ηλεκτροκίνησης υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνολογικής εξωστρέφειας στο δρόμο για τη βιώσιμη μετακίνηση.

Ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα plug-in υβριδικά οχήματα στην επίτευξη μηδενικών ρύπων στις πόλεις επισημαίνεται από τη λειτουργία των BMW eDrive Zones, που θα προσφέρεται στάνταρ με τις BMW plug-in υβριδικές εκδόσεις από το 2020: Σε πόλεις που θεσπίζουν «πράσινες ζώνες» αποκλειστικά και μόνο για οχήματα μηδενικών ρύπων, η τεχνολογία geofencing θα μπορεί να τα αναγνωρίζει αυτόματα.

Όταν το όχημα εισέρχεται σε μία τέτοια ζώνη, θα ενεργοποιείται αυτόματα το πρόγραμμα της αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο, η BMW προετοιμάζει το δρόμο ώστε να αποκτήσουν τα plug-in υβριδικά μοντέλα δικαιώματα πρόσβασης σε πράσινες ζώνες εφάμιλλα με των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, εφόσον αμφότερα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο σε αυτές τις περιοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter