Το cash buffer και οι γαλάζιες ακρίδες

Το cash buffer και οι γαλάζιες ακρίδες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: την απληστία του η οποία προφανώς και έχει μεταφραστεί ως πασαπόρτι σε κάθε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος για το μεγάλο φαγοπότι.

Σαν ακρίδες έχουν πέσει τα γαλάζια στελέχη σε κρατικά και κοινοτικά κονδύλια. Κι αν στην ημεδαπή περνούν κάτω από το ραντάρ της Δικαιοσύνης για τους γνωστούς λόγους η υπόθεση Καϊλή στις Βρυξέλλες φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη είναι χαρακτηριστική. Και δεν είναι η μοναδική πιστέψτε.

Για να αποφύγουμε την περιπτωσιολογία ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έρικ Μάρκβαρντ, μιλώντας προ ημερών στους συναδέλφους στο «Open» για την υπόθεση Καϊλή επικαλέστηκε το αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «Είμαστε καλοπληρωμένοι (οι ευρωβουλευτές), είναι εξοργιστικό όλα αυτό»! Είναι πράγματι εξοργιστικό εργαζόμενοι, αιρετοί που αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως εκπροσωπώντας Ευρωπαίους πολίτες να εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Είναι εξοργιστικό να είσαι η Εύα Καϊλή, να έχει φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια και αντί να ανάβεις ένα κεράκι στην αναξιοκρατία που επικρατεί στη χώρα σου να παίρνεις τα πετροδολάρια του Κατάρ σε σακβουαγιάζ.

Είναι εξοργιστικό να είσαι η Μαρία Σπυράκη, να αμείβεσαι με τον παχυλό μισθό του ευρωβουλευτή και με φτηνά κόλπα να εισπράττεις εξτραδάκια.

Έβλεπα προ ημερών μια συνέντευξη της Εύας Καϊλή στον Τράγκα δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές του 2019 όπου ζητούσαν την καταψήφιση της τότε κυβέρνησης για να επιστρέψει η ηθική στην πολιτική. Ζητούσαν από τον Ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα με ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους!

Ο ένας έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του αμύθητη περιουσία που ένας δημοσιογράφος θέλει δέκα ζωές για να τη μαζέψει, η άλλη είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής στις Βρυξέλες επειδή τα πήρε από το Κατάρ ούσα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Μιλάμε για το μεγαλύτερο δούλεμα που έχει φάει λαός στον πλανήτη από την εποχή των δεινοσαύρων.

Να σας το γράψω πιο χοντρά: χίλια τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά 4,5 χρόνια, σε αυτήν την έρμη χώρα, μια κυβέρνηση δεν έβαλε το χέρι στο βάζο με το μέλι, δεν είχε δικά της παιδιά να δώσει απευθείας αναθέσεις και εκλογικές πελατείες να σπρώξει κρατικό χρήμα και έμεινα στο ταμείο 37 δισ. μαξιλαράκι! Δεν τα λες και λίγα.

Με αυτόν τον ρυθμό σε 8 χρόνια θα είχαμε μηδενίσει το χρέος μας και θα είχαμε πάρει πίσω τη χώρα και τις ζωές μας.

Αντ’ αυτού ήρθαν κάτι  γαλάζιες ακρίδες να εξαφανίζουν και το μέλι και το βάζο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter