Το Δικαστήριο που δικάζει τον Γιάννο Παπαντωνίου δεν μπορεί να εντοπίσει τον Σταύρο Θεοδωράκη

Το Δικαστήριο που δικάζει τον Γιάννο Παπαντωνίου δεν μπορεί να εντοπίσει τον Σταύρο Θεοδωράκη
Φωτογραφία αρχείου

Ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι. Το Δικαστήριο που δικάζει τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, αδυνατεί να εντοπίσει το δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος είναι μεταξύ των μαρτύρων που έχουν κληθεί να καταθέσουν. Αυτό ειπώθηκε μεταξύ άλλων στην προ ημερών συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά την εκφώνηση των μαρτύρων.

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση Θεοδωράκη, η εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε κλήση προκειμένου να καταθέσει στη συγκεκριμένη δίκη. Ωστόσο, η επίδοση έγινε σε μια διεύθυνση που μάλλον δεν έχει σχέση με τον κύριο Θεοδωράκη με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην έχει ενημερωθεί και να μην είναι παρών στο Δικαστήριο.

Δηλαδή για να πούμε τα πράγματα απλά και κατανοητά, η Δικαιοσύνη αδυνατεί να εντοπίσει έναν πρώην πολιτικό αρχηγό και γνωστό δημοσιογράφο που παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι (Alpha).

Όχι ότι ο κ. Θεοδωράκης θα εισέφερε και τίποτα σπουδαίο στη δίκη, όπως έχει καταθέσει ο ίδιος κατά την ανακριτική διαδικασία και σημείωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου. Ωστόσο, όπως και να το δει κανείς δεν ακούγεται και πολύ ωραία, ένα δικαστήριο να μην μπορεί να εντοπίσει έναν πασίγνωστο δημοσιογράφο και πρώην πολιτικό αρχηγό, με δηλωμένη διεύθυνση ή διευθύνσεις στη Βουλή και τις φορολογικές αρχές.

Πάντως χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha πρόβαλλε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως μπορείτε να δείτε και σχετική φωτογραφία. Το αναφέρουμε σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη αδυνατεί να εντοπίσει και πάλι το συνάδελφο το Σταύρο Θεοδωράκη. Ο τηλεοπτικός σταθμός διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση των φρεγατών εκτός από το Σταύρο Θεοδωράκη δεν είχε ενημερωθεί ούτε το ελληνικό Δημόσιο. Για την ακρίβεια, δεν είχε κλητευθεί από την Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Δημοσίου. Τελικά το θέμα λύθηκε. Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εξέφρασε την πρόθεση να παρασταθεί στο δικαστήριο της 15ης Ιανουαρίου 2024 για λογαριασμό του Δημοσίου. Όπως και έγινε.

Στις 6 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η δίκη

Κατά τα άλλα η δίκη που αφορά στην αναβάθμιση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και ακόμη επτά πρόσωπα διεκόπη για τις 6 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ αυτών απόστρατοι στρατιωτικοί αλλά και ο στενός φίλος του ζεύγους Ανδρέας Μπάρδης, ο οποίος στην απολογία του το 2018 είχε παραδεχτεί ότι έλαβε εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά από Παπαντωνίου και Κουράκου κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «φιλική εξυπηρέτηση», αδειάζοντας πρακτικά τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.

Διαβάστε επίσης: Στο «σκαμνί» για τις φρεγάτες του Ναυτικού ο Γιάννος Παπαντωνίου: Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Χάγη: Το Διεθνές Δικαστήριο απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter