Το Documentonews.gr στη συνέντευξη Τύπου Scorpions και Alice Cooper για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Το Documentonews.gr στη συνέντευξη Τύπου Scorpions και Alice Cooper για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η εβδομάδα από μια συζήτηση με τους Scorpions και τον Alice Cooper. Η ροκ συνάντηση της χρονιάς είναι γεγονός. Οι Scorpions με τον Alice Cooper μίλησαν παρουσία δημοσιογράφων και πολλών fans για αυτό που πρόκειται να δούμε την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ οι Scorpions, το θρυλικό ροκ συγκρότημα παρουσιάζει το «Rock Believer» σε μια περιοδεία που θα τους φέρει και στην Αθήνα και θα είναι η πιο εντυπωσιακή συναυλία που θα παρουσιάσουν στο Ελληνικό κοινό.
Από την άλλη ο Alice Cooper ο θρύλος της ροκ μουσικής, έχει ήδη γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ και συνεχίζει να κάνει περιοδείες παρουσιάζοντας μοναδικά εντυπωσιακά shows.

Στο Ολυμπιακό στάδιο αυτή τη στιγμή στήνεται μια τεραστίων διαστάσεων σκηνή πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων που 14 τριαξονικά φορτηγά μετέφεραν από τη Γερμανία. Δεκάδες μέτρα led wall, εκατοντάδες φώτα και ένα κάστρο μόνο για τον Alice Cooper είναι μόνο κάποιες από τις εκπλήξεις που θα περιμένουν τους θεατές.

Μετά, από 63 διαφορετικές πρωτεύουσες η περιοδεία που ξεκίνησε την Άνοιξη και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο βρίσκει το θρυλικό συγκρότημα πιο δυνατό από ποτέ. Γιατί όπως είπε ο Κλάους Μάιν «Η ζωή είναι άδεια χωρίς συναυλίες. Θα συνεχίσουμε όσο αντέχουμε. Μπορεί το ροκ να έπαψε να είναι τόσο επαναστατικό, αλλά οι νέοι χρειάζονται αυτή τη μουσική ως «τροφή για την ψυχή». Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ στη ζωή μας».
Στην συνέχεια ξεσήκωσαν τους fans τους λέγοντας πως : «Θυμόμαστε τρομερές στιγμές στην Αθήνα είναι σαν να γυρίζουμε στο σπίτι μας. Είναι δύσκολο να περιγράψω τη σχέση του ελληνικού κοινού με το συγκρότημα. Είναι οι στίχοι; Η μουσική; Είναι η ενέργεια; Πάντα το ελληνικό κοινό αγαπούσε και τα σκληρά τραγούδια και τις μπαλάντες. Μας συνοδεύουν πάντα σε τραγούδια μπαλάντες τραγουδώντας. Υπάρχει μια σύνδεση που ζούμε και σε άλλες χώρες αλλά εδώ συμβαίνει κάτι άλλο. Το κοινό νιώθει τη μουσική μας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς τους νέους να είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τη μουσική μας».

Από την άλλη πλευρά ο Alice Cooper ο «The Godfather of Shoc Rock» ετοιμάζει καινούργια δουλειά έχοντας τεράστιο υλικό από τον καιρό της πανδημίας. Επίσης, αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με θέατρο του Μπρόντγουεϊ, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να πει περισσότερα. Όσο για την συνεργασία του με τους Scorpions δήλωσε: «Όπως ξέρετε ολοκληρώνουμε την περιοδεία μας στην Ευρώπη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη συναυλία. Είναι πολύ ωραία που θα είμαστε πάλι με τους Scorpions. Είχαμε βρεθεί πριν από πολλά χρόνια στη Ρωσία και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Θα είναι μία πολύ «Hard Rock» συναυλία γιατί και οι δύο είμαστε hard rock συγκροτήματα. Και για όσους λένε ότι το ροκ έχει πεθάνει, του λέω να έρθει να δει αυτή τη συναυλία, γιατί το ροκ δεν έχει πεθάνει. Μπορώ να εγγυηθώ αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν έφηβοι που μαθαίνουν τα τραγούδια του Άλις Κούπερ, των Σκόρπιονς των Guns n’ Roses, των Aerosmith. Πιστεύω ότι όταν ειπώθηκε ότι το ροκ έχει πεθάνει, αυτό που εννοούσαν είναι ότι έχει πεθάνει οικονομικά. Το πνεύμα του ροκ δεν έχει πεθάνει. Κάθε άλλο. Υπάρχουν τόσα καλά συγκροτήματα όπως οι Foo Fighters, οι Green Day και πολλές άλλα που έρχονται. Πιο νέα συγκροτήματα. Το ροκ είναι εδώ γιατί το ροκ είναι επανάσταση».

Δεν θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η συνέντευξη χωρίς να ρωτήσω τον Alice Cooper τη γνώμη του για την αστυνομική βία στην Αμερική και γενικότερα στον κόσμο γιατί πολύ απλά θυμήθηκα την δήλωση που είχε κάνει το 1990 όταν με αφορμή πάλι μια συναυλία στην Ελλάδα και το δίσκο «TRASH» είχε πει στις εφημερίδες πως «Cops treat kids like trash». Πιστός στις απόψεις του ο τραγουδιστής καταδίκασε την αστυνομική βία και παραδέχτηκε πως τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει εξωφρενικά περιστατικά με κακούς αστυνομικούς και με διοικητές που λένε «χτύπα».

Συγκεκριμένα: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο αρχηγός της αστυνομίας λέει τέτοια πράγματα. Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται από νωρίς και πολύ περισσότερο, πριν καν προσληφθούν από την αστυνομία. Ελπίζω όλοι αυτοί να φύγουν και να γίνει επαγγελματική η αστυνομία, ώστε να μπορούν όλοι να την εμπιστεύονται. Τώρα υπάρχουν πολλοί κακοί αστυνομικοί που θα κάνουν άσχημα πράγματα ή έχουν κάνει στο παρελθόν άσχημα πράγματα. Όχι στη βία και στην εξουσία. Ναι στο Ροκ».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter