Το documentonews.gr στο Athens Street Food Festival: Εδώ που τα δοκιμάζεις όλα

Το documentonews.gr στο Athens Street Food Festival: Εδώ που τα δοκιμάζεις όλα

Ανεβαίνοντας την Πειραιώς αν δείτε καμινάδες να καπνίζουν στο Παλιό Αμαξοστάσιο του  Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι μην ξαφνιαστείτε. Το 5ο Athens Street Food Festival άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τους χιλιάδες foodies να το ανακαλύψουν.

Φέτος, το μενού έχει «φαγητό δρόμου» από όλο τον κόσμο, γαστριμαργικές εκπλήξεις και αποκλειστικότητες με ιδιαίτερες συνταγές από Μεξικό, Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Τζαμάϊκα, Πολυνησία, Κορέα, Αργεντινή, Μέση Ανατολή, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και φυσικά Ελλάδα.

Ο Μάϊος είναι ο μήνας του street food και η φετινή διοργάνωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ με τέσσερα τριήμερα, δηλαδή για όλες τις Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές του Μαΐου (6-8, 13-15, 20-22, 27-29 Μαΐου). Τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνει πάντα η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και parties!

Πάνω από 30 καταστήματα ανάβουν τις κουζίνες τους και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας υπόσχονται ένα γευστικό ταξίδι που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η Πέρσα Μπόλια, υπεύθυνη του φεστιβάλ, μας ξενάγησε στα 30 περίπτερα επισημαίνοντας πως ό,τι τρώμε φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή. Ένα από τα δυνατά στοιχήματα της φετινής διοργάνωσης είναι τα περίπου 10 pop-up stores αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ. Τι σημαίνει αυτό; Πως τα συγκεκριμένα brands δεν θα τα βρείτε στην αγορά, αφού παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Ακόμα, όμως, και για τα πιο γνωστά μαγαζιά ισχύει το μενού της πρώτης φοράς. Γεύσεις και πιάτα που δεν τα σερβίρουν στο φυσικό τους κατάστημα, αλλά τα δοκιμάζουν πρώτα στο Athens Street Food Festival.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Άλεξ Σαμοΐλης, που είναι πλέον “Αmbassador of Τaste for the Global Gastronomy 2021” με gold medal είναι ένας από τους συμμετέχοντες στο 5ο Street Food Festival. 

Με καταγωγή από το Μεξικό και την Κέρκυρα ο Άλεξ Σαμοΐλης είναι ένας Executive chef, taste expert & consultant παγκόσμιας δράσης και βεληνεκούς που θέλει να παντρέψει την κουλτούρα των δύο χωρών ανασύροντας μνήμες από τα παιδικά του χρόνια. Τι σχέση έχει το τσορίθο με το μπουρδέτο και τα burritos με τον μουσακά; Μια επίσκεψη στο El Gringo θα σας πείσει. 

Οπωσδήποτε στάση στο Monster Burgers με το Poobah με pulled pork και σως μπύρας και στο Noa Poke για ρύζι στο οποίο απλώνεται μαριναρισμένο ωμό ψάρι, λαχανικά, μυστικές σάλτσες poke και σπόροι.

Φεύγοντας μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το γλυκό του Δούναβη από την γνωστή πια Καμινάδα ή παγωτό από το Bufala Gelato.

Με πάνω από 400.000 επισκέπτες σε τέσσερα χρόνια, το Athens Street Food Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας αλλά και κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρη την Αθήνα που δεν πρέπει να χάσετε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter