Το «Δρόμο προς τον Παράδεισο» «παίρνει» το Volkswagen ID.R

Το «Δρόμο προς τον Παράδεισο» «παίρνει» το Volkswagen ID.R

Το ηλεκτρικό όχημα του Γερμανού κατασκευαστή θα λάβει μέρος στο China Challenge, με στόχο να σημειώσει την καλύτερη επίδοση στην ιδιαίτερα απαιτητική ανάβαση «Road to Heaven».

Ο Γάλλος Ρομέν Ντουμά θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι των 500kW οχήματος, προκειμένου να λάβει μέρος στο China Challenge του Tianmen Shan Big Gate Road. Το εγχείρημα ονομάζεται Road to Heaven (Δρόμος προς τον Παράδεισο) και η ασφάλτινη διαδρομή των 99 στροφών, οδηγεί στο βουνό Τιανμέν, 1.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου. Από τη στιγμή που δεν έχει σημειωθεί επίσημο ρεκόρ στην 11 χιλιομέτρων διαδρομή, που δεν είναι προσβάσιμη για τα δημόσια ΜΜΜ, η Volkswagen China θα οργανώσει ένα event, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σημειώσουν τον καλύτερο εικονικό χρόνο. Ύστερα και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, ο Ντουμά θα επιχειρήσει να κάνει κάτω από πραγματικές συνθήκες, το ρεκόρ.

Αναφορικά με τη διαδρομή, είναι άγνωστη, ακόμα και για τον 41χρονο νικητή του Pikes Peak, Ντουμά, που τόνισε σχετικά. «Έως τώρα, ξέρω μόνο τη διαδρομή μέσα από φωτογραφίες και βίντεο. Η περιοχή είναι όμορφη, σαν σε κινηματογραφική ταινία. Η διαδρομή έχει αέρα και είναι πολύ στενή σε μερικά σημεία. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση».

Ο στενός Tianmen Shan Big Gate Road αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Γνωστός και ως Tongtian Avenue (Road to Heaven-Δρόμος προς τον Παράδεισο), χρησιμοποιείται από λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών στο βουνό Τιανμέν. Αρχίζει από την κοιλάδα, που βρίσκεται 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και καταλήγει σε ύψος 1.300. Η κορυφή του βουνού είναι 1.519 μέτρα.

Το Volkswagen ID. R με τον Ντουμά πίσω από το τιμόνι, κατέχει δύο ρεκόρ. Το ένα είναι στο Pikes Peak International Hill Climb και το άλλο στο Goodwood Festival of Speed. Κινείται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 500 kW (680 PS) και επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 2,25δλ. Πριν ταξιδέψει στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, ο Ντουμά με το ID. R θα προσπαθήσει να καταρρίψει ακόμα ένα ρεκόρ. Αυτό του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην περίφημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Πηγή: Volkswagen

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter